Belastingdienst wijst de weg naar hulp

19-09-2023 (10:40) - Campagnes

Belangrijke gebeurtenissen in het leven kunnen fiscale gevolgen hebben. Trouwen en scheiden, een huis kopen, geboorte en overlijden. Allemaal belangrijke veranderingen waar je in je leven mee te maken kunt krijgen en waarbij je niet meteen denkt aan de Belastingdienst.

Logisch, maar toch hebben al deze levensgebeurtenissen fiscale gevolgen. In de campagne laat de Belastingdienst zien dat het handig is om in deze veranderende situaties ook aan je belastinggegevens te denken. En, dat hulp altijd dichtbij is als je dat nodig hebt. Roorda Reclamebureau ontwikkelde voor de Belastingdienst een campagne om burgers en bedrijven te attenderen op de gevolgen die levensgebeurtenissen kunnen hebben op belastingzaken.

Voor iedereen

Uit onderzoek blijkt dat burgers en ondernemers deze hulp waarderen. Vooral bij belangrijke momenten in het leven. Bijvoorbeeld met een checklist die scheidende stellen helpt met het regelen van hun belastingzaken. En omdat levensgebeurtenissen het hele jaar door kunnen plaatsvinden, is deze campagne ook verspreid over het jaar zichtbaar. Zo hopen we dat iedereen straks weet waar ze hulp kunnen vinden als dat nodig is.