Coca-Cola lanceert wereldwijde kerstcampagne ‘Christmas Always Finds Its Way’

Coca-Cola lanceert wereldwijde kerstcampagne ‘Christmas Always Finds Its Way’

06-12-2022 (10:10) - Campagnes

Al 27 jaar – sinds hij voor het eerst in 1995 in een tv-commercial te zien was – is de Coca-Cola kersttruck het startsein van de feestdagen. De afgelopen twee jaar was de kersttruck niet zichtbaar in het Nederlandse straatbeeld. Daar komt vanaf vandaag verandering in, want de Kerstman en zijn kerstelfjes gaan weer op pad om de kerstgedachte naar de mensen te brengen.

Zij verkondigen het belang van samenzijn en de bijzondere momenten die daaruit voortvloeien. ‘Christmas Always Finds Its Way’ viert hét seizoen waarbij mensen samenkomen en herinneringen maken. Samen met het Rode Kruis zet Coca-Cola deze boodschap kracht bij door hun voedselprogramma te steunen. Juist tijdens deze feestelijke periode is het belangrijk om om ons heen te kijken en iets terug te doen voor een ander.

Kersttruck op tour in Nederland

Van 6 t/m 24 december gaat de Coca-Cola kersttruck weer door het land rijden in aanwezigheid van de Kerstman en zijn kerstelfjes. In totaal worden er door het hele land zo’n twintig plaatsen aangedaan, van kerstmarkten tot binnensteden. B

“De kersttruck van Coca-Cola is een populaire traditie geworden die mensen en lokale gemeenschappen samenbrengt om de magie van kerst te beleven. Meer dan ooit vieren we dit jaar de kerstgedachte en -traditie, maar ook dat kerst er altijd weer in slaagt samen te brengen en het beste in ons naar boven haalt, en families, vrienden en zelfs onbekenden weet samen te brengen voor momenten van samenzijn”, reageert Carolien de Kok, Marketing Manager van Coca-Cola Nederland.

Het Rode Kruis: doneren voor voedselhulp

Het Rode Kruis organiseert in Nederland een voedselhulpprogramma, waarmee ze, met behulp van lokale partners, onder andere boodschappenkaarten uitdelen aan mensen die niet rond kunnen komen in een moeilijke periode. Dit zijn tegoedkaarten waar boodschappen mee gedaan kunnen worden. Naast een directe donatie van Coca-Cola krijgt het voedselhulpprogramma ook aandacht tijdens de kersttrucktour. Gasten bij de truck kunnen voor een open bedrag (vanaf 50 cent) een Engelse Pie kopen waarbij de volledige opbrengst rechtstreeks naar dit mooie project van het Rode Kruis gaat.

360° kerstcampagne

De campagne wordt verder breed uitgerold via TV, online video, grootste outdoors, digital, social media en op de winkelvloer, en loopt vanaf 6 tot 26 december. Ook liggen er dit jaar weer speciale Coca-Cola kerstverpakkingen in de schappen die instromen vanaf 6 december.