Duvel brengt ode aan 125e verjaardag René Magritte
René Magritte zag zichzelf niet als schilder, maar als een denker die beelden creëerde om zichzelf uit te drukken. Met zijn werk bevraagt Magritte de aanschouwer, hij dwingt zijn publiek kritisch te kijken naar wat ze waarnemen en zich vooral ook niet te laten misleiden.
Duvel viert dit jaar de 125e verjaardag van de Belgische schilder René Magritte. Als eerbetoon aan deze kunstenaar brengt de brouwerij een limited edition bierfles uit, gebaseerd op zijn surrealistische werk: CIEL BOUTEILLE uit 1940.
Olieverf op een fles
Het werk is een compositie van olieverf op fles, dit bij gebrek aan canvas tijdens de oorlog. Dit kunstwerk krijgt een tweede leven op de limited bierfles; de wolkenwereld van Magritte aan de buitenkant en het Duvel bier aan de binnenkant. Speciaal voor deze editie is het bier ongefilterd gebrouwen. De bierbrouwer is al jaren op missie kunst toegankelijk te maken voor iedereen zowel thuis als buiten de deur - daarom krijgt men bij de aankoop van deze unieke fles een tweede gratis kaartje voor het Depot Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. De beperkte oplage van de Duvel x Magritte fles is vanaf 23 oktober te koop voor 19,95 bij De Bijenkorf en in de cadeaushop van Depot Boijmans Van Beuningen in Rotterdam.
Ceci n'est pas une bière?!
Dit jaar zou René Magritte 125 jaar zijn geworden. Zijn werk is dus al ruim een eeuw oud, maar vandaag de dag nog relevant. Want is de tekst die je leest geschreven door ChatGPT of door een mens en is het beeld dat je zojuist zag echt of gemaakt door een computer? Deze vragen kan je beantworden onder het genot van de ongefilterde blonde Duvel, de ‘denkwolken’ volgen dan vanzelf. Ceci n’est pas une bière? Maar wat dan wel?
Duvel en kunst
De brouwerij zette in het verleden al partnerships op met verschillende musea en de Biënnales van Venetië en Lyon en had verschillende samenwerkingen met kunstenaars en artiesten. Zo krijgen jonge nationale en internationale artiesten - zoals Hedof, Franky Sticks, Parra en Morrison Schiffmacher - dankzij Duvel Collection een podium om hun kunsten bekend te maken aan een breed publiek door het Duvel glas te gebruiken als canvas.