AMI en Puma brengen tweede collectie uit

08-12-2022 (10:00) - Design

Het Parijse modehuis AMI en PUMA bundelen opnieuw hun krachten in een collectie die outdoor elementen met maatwerk combineert. Voor de campagne zijn zanger en songwriter GIVEON en model en activist Quannah Chasinghorse de gezichten.

De wintercollectie combineert PUMA’s sportstijl en AMI’s maatwerk. “Ik wilde dat deze collectie de perfecte balans weer gaf tussen twee werelden” zegt Alexandre Mattiussi, oprichter en Creative Director van AMI. “Het doel was een speelse en kleurrijke collectie; rijk aan volume en extravagante details. Het is een nieuw hoofdstuk in het verhaal dat startte tijdens onze vorige samenwerking. Dit is het vervolg”, voegt hij eraan toe.

Chic outdoor

“Samen hebben we een reis gemaakt van essentiële kledingstukken naar knusse, warme items waar je mee wilt knuffelen. Dit seizoen draait het allemaal om zachtheid, oversized volumes, gelaagdheid en drapering met elementen die geïnspireerd zijn door outdoor en hiking. Dit creëert een zeker gevoel van chic, maar ook een feel-good sensatie”, zegt Heiko Desens, Global Creative Director voor PUMA.

De items

De collectie bestaat uit 20 verschillende stijlen in zowel heren- als dameskleding. AMI-klassiekers als wortelbroeken, rechtlijnige geborstelde jassen en T-shirts zijn terug te zien in de collectie. Maar ook hoodies, joggingbroeken, fleece jacks met ruime opgestikte zakken en donsjacks. En natuurlijk komt het PUMA x AMI logo voor in de items uit de collectie. De 70’s stijl Rider-sneaker komt ook terug. De accessoires zijn onder meer een puffy rugzak, een schoudertas, bucket hats, zwart-wit gestreepte beanies en een sjaal in AMI-stijl. De lanceringscampagne met GIVEON en Quannah Chasinghorse werd vastgelegd door David Paige. “Zij vertegenwoordigen allebei een nieuwe generatie, één die vriendelijk, cool en zorgeloos is,” zegt Alexandre Mattiussi.

De nieuwe PUMA x AMI collectie is vanaf 8 december exclusief verkrijgbaar in AMI-winkels, en amiparis.com. En vanaf 10 december wereldwijd verkrijgbaar op PUMA.com, PUMA winkels en geselecteerde retailers.