Circulair modelabel MARTAN opent investeringsmogelijkheid via Eyevestor

Circulair modelabel MARTAN opent investeringsmogelijkheid via Eyevestor

26-09-2024 (12:00) - Design

Circulair modelabel MARTAN biedt vanaf deze week iedereen de kans om mede-eigenaar te worden van een toekomstbestendig en circulair modemerk. Via sharefunding platform Eyevestor kunnen impact investeerders en particulieren nu investeren in de verdere internationale groei van MARTAN.

"Zeven experts uit de industrie hebben al in ons geïnvesteerd. Nu is het jouw kans om samen met ons het verschil te maken," aldus Eugénie, co-founder en commercial director. "Dit is meer dan alleen investeren, het is een kans om samen te werken aan een betere, duurzamere mode-industrie."

MARTAN transformeert afgekeurd textiel uit de luxe hotelindustrie in high-end ontwerpen. "De mode-industrie is één van de grootste vervuilers ter wereld, terwijl er genoeg textiel is om de volgende zes generaties te kleden," vertelt Douwe de Boer, co-founder van MARTAN. Het merk zet zich in voor een circulaire economie en hergebruikt hoogwaardige stoffen die anders verloren zouden gaan. Dit resulteert in een vermindering van de CO2-uitstoot met 82% en 98% minder waterverbruik, vergeleken met merken die nieuw of zelfs biologisch katoen gebruiken.

De eerste ready-to-wear collectie kwam uit in april 2023. Sinds de lancering heeft MARTAN meer dan 1500 ontwerpen verkocht, 3 ton textiel upcycled en meer dan €360.000 aan organische omzet gegenereerd. Het merk heeft drie keer op rij Amsterdam Fashion Week geopend en debuteerde deze zomer op de Copenhagen Fashion Week. MARTAN is klaar voor de volgende stap: internationale expansie.