Nieuwe huisstijl Drukwerkdeal: frisser, meer open en afscheid van de superhelden

Nieuwe huisstijl Drukwerkdeal: frisser, meer open en afscheid van de superhelden

25-10-2024 (11:32) - Design

Online drukkerij Drukwerkdeal heeft een nieuwe huisstijl. De vorige huisstijl, gebaseerd op superhelden en een stripachtige look, is ingeruild voor een meer open en toegankelijke uitstraling.

Drukwerkdeal is de grootste online drukkerij in Nederland en België. Het is gespecialiseerd in de meest uitlopende drukwerkproducten. Het heeft ook een Belgisch zusterbedrijf: Printdeal, gevestigd in Antwerpen.

Meer echtheid en warmte

Drukwerkdeal heeft nu gekozen voor een nieuwe huisstijl. In de vorige stonden nog kleurrijke superhelden centraal die de unique super powers (of usp’s) van Drukwerkdeal.nl belichaamden. “We laten de superhelden achter ons en gaan voor een meer open en toegankelijke uitstraling. Minder harde kleuren en strips, meer echtheid en warmte. Dit past beter bij onze volwassen visie en wat we willen uitstralen”, stelt Martijn Jansen, commercieel directeur van Drukwerkdeal.

Oranje blijft de herkenbare huisstijlkleur van Drukwerkdeal. Deze komt dan ook in alle uitingen terug. Met fris wit en duidelijk antraciet wordt een evenwichtig kleurenpalet gevormd. Door gebruik te maken van de kleuren uit het logo creëert Drukwerkdeal herkenbaarheid en consistentie. Voor campagnes en andere activiteiten is een secundair kleurenpalet geselecteerd. Deze kleuren zijn zo uitgekozen, dat die goed te combineren zijn met het uitgesproken oranje uit het primaire palet.

Gekantelde druppel

Drukwerkdeal heeft bij de rebranding een nieuwe vormentaal geïntroduceerd, die vooral wordt getypeerd door ‘de gekantelde druppel’. Deze druppel oogt als een spraakwolk, die het interactieve en persoonlijke karakter van Drukwerkdeal benadrukt. Deze vormentaal past Drukwerkdeal op diverse manieren toe.
De rebranding is uitgevoerd in samenwerking met het digital agency Adwise.

Drukwerkdeal rolt de nieuwe huisstijl uit in alle middelen van het bedrijf en verwacht aan het eind van het jaar hiermee helemaal mee klaar te zijn.