Bristol lanceert sneaker van maïszetmeel

10-05-2023 (13:44) - Design

Bristol lanceert een nieuwe samenwerking met het Italiaanse sneaker-label ACBC (Anything Can Be Changed). De eco-friendly sneakers zijn geheel vegan.

De sneakers zijn gemaakt van maïszetmeel of gerecyclede PET-flessen. Met een binnenzool van kurk en gerecycled PU-schuim, een buitenzool van gerecycled thermoplastisch rubber en juten veters. 

Sneakers van maïs

Een circulair design en een productieproces in Europa maken de schoenen duurzamer. “Verduurzaming is de allerbelangrijkste uitdaging waar we als modesector op moeten focussen. Duurzaamheid kunnen en moeten we op verschillende fronten aanpakken. Denk aan innoveren op het vlak van materialen en betere productieprocessen van onze schoenen. Daarom heeft investeren in deze samenwerking met ACBC absoluut onze prioriteit. Sneakers gemaakt van maïs, dat is toch écht cool?” ?zegt Elise Vanaudenhove, CEO Bristol.

Anything Can Be Changed

Het Italiaanse label ACBC, opgericht door Gio Giacobbe en Edoardo Iannuzzi, wil leider op het gebied van duurzame mode worden. Merken waaronder Alexander Smith, Diadora, Ganni, Save The Duck, Pinko, MSMG en Missoni hebben eerder samengewerkt met ACBC. De ACBC sneaker-collectie bij Bristol is nu te koop via de webshop en in 45 Bristol-filialen in België en Nederland, voor €89,99 (alle modellen).