Duvel presenteert nieuwste designerglas

25-07-2023 (11:06) - Design

Voor de nieuwste editie van een glas uit de Duvel Collection werkt het biermerk samen met de Bredase illustrator Rick Berkelmans, bekend onder de naam Hedof.

Inspiratie voor het design haalt Hedof uit “de kunst van het vieren”. 'Echt even loskomen van de dagelijkse routine en stilstaan bij een moment of mijlpaal, vaak gepaard met een proost' aldus de illustrator.

Voorgangers

Rick spaarde zelf de glazen van zijn voorgangers, waaronder die van Piet Parra, Morrison Schiffmacher en Franky Sticks: “Dat ik mijn eigen glas kan toevoegen aan de collectie en mijn ontwerp nu zelf een collectors item is, voelt nog een beetje onwerkelijk”. Hij kreeg volledige, creatieve vrijheid voor het maken van zijn design. “Vieren is wat me inspireerde, even weg uit het dagelijkse leven. Hoe wilder uitgedost, hoe wilder vaak het feest. Dat moment heb ik proberen te vangen middels mijn design voor het Duvel glas. Ik wilde een glas maken dat uitnodigt om te vieren en te proosten op iets kleins of iets groots.”

Duvel Art Gallery

Voor de Duvel Collection brengen jaarlijks internationale en opkomende artiesten hun designs aan op en rond het Duvelglas. Eerder mochten Piet Parra, Eley Kishimoto en Denis Meyers zich uitleven op het glas. Hierna volgden onder andere Stefan Glerum, Morrison Schiffmacher, Franky Sticks en nu dus Hedof uit Breda. Een overzicht is te zien in de Duvel Art Gallery video. 

Verkrijgbaarheid

Het Duvel designer glas 2023 is vanaf 4 september, in beperkte oplage, verkrijgbaar bij diverse cafés, supermarkten en slijterijen als tijdelijk cadeau bij aankoop van Duvel.