IKEA en Nederlands ontwerpduo Raw Color zorgen voor wereldwijde kleurexplosie

IKEA en Nederlands ontwerpduo Raw Color zorgen voor wereldwijde kleurexplosie

28-02-2024 (11:07) - Design

IKEA en het Eindhovens ontwerpduo Raw Color hebben hun krachten gebundeld en presenteren de nieuwe limited TESAMMANS collectie. TESAMMANS staat volledig in het teken van het samenbrengen van kleur, kenmerkend voor de ontwerpen van Raw Color.

De collectie bestaat uit meubels, textiel en woonaccessoires met onverwachte kleurcombinaties in levendige tinten. De items hebben de typische Raw Color signatuur met abstracte vormen, strakke lijnen en voorzien ieder interieur van een kleurexplosie.

De collectie wordt voor het eerst gepresenteerd tijdens Paris Fashion Week - van 29 februari tot 3 maart. TESAMMANS is vanaf april verkrijgbaar in geselecteerde winkels.

Over Raw Color

Ontwerpstudio Raw Color werd in 2008 opgericht door Daniera ter Haar en Christoph Brach, die elkaar ontmoetten op de Design Academy Eindhoven. Hun ontwerpen, waarbij onverwachtse kleurcombinaties de hoofdrol spelen, zijn tentoongesteld in diverse musea over de hele wereld. Het duo staat bekend om hun onconventionele kleurenpaletten en hun vermogen om onverwachte verbanden te leggen tussen kleuren, materialen en vormen.