Kia brengt 'Opposites United' naar Milan Design Week

11-04-2023 (12:15) - Design

Kia gaat zijn designfilosofie 'Opposites United' presenteren met een tentoonstelling op de Milan Design Week 2023. Het programma van de tentoonstellingsweek, die wordt gehouden in het Museo della Permanente in Milaan van 17 april tot 23 april, bevat ook verschillende optredens en bijeenkomsten.

De tentoonstelling bouwt voort op de concepten van disruptie en contrast om karaktervolle designs te creëren die inspireren en aanzetten tot conversatie. Het designteam van Kia heeft speciale illustraties gecreëerd die het verhaal achter de nieuwe ontwerpfilosofie belichamen. Karim Habib, Executive Vice President en Head of Kia Global Design, is een van de aanwezige topdesigners van Kia die de 'Opposites United'-installaties en de designfilosofie gaan presenteren.

De kunsttentoonstelling, die met mooie kritieken in première ging op de Gwangju Design Biennale 2021 in Korea, bevat ook een evenementenruimte met een podium en een forum voor lezingen en keynotes. Tijdens de Milan Design Week staat elke dag in het teken van een van de vijf belangrijkste ontwerpprincipes van 'Opposites United'. Het evenementenprogramma bestaat onder meer uit deep dives, discussiefora en voorstellingen.