Levi's steekt gebruikte Vitra-stoelen in nieuw (denim) jasje

20-10-2023 (09:00) - Design

The Visionary Lab heeft modeontwerpers en kunstenaars uitgedaagd om gebruikte Vitra-stoelen nieuw leven in te blazen met hergebruikte denim van Levi’s.

Deze stoelen worden tentoongesteld tijdens Dutch Design Week, in een industriële houtbewerkingsatelier, en nodigen uit om anders te denken over afgedankte materialen.

A Fashion Eye on Furniture

Icons Re/Outfitted, geïnitieerd door creative studio The Visionary Lab, brengt iconen in mode en meubels samen in een innovatieve verkenningstocht; ontwerpers werden uitgenodigd om een aantal gebruikte design-meesterwerken van high-end meubelmerk Vitra opnieuw vorm te geven - waaronder stoelen van Charles & Ray Eames, Verner Panton en George Nelson - met gedurfde nieuwe looks gemaakt van pre-loved denim van Levi’s

Storytelling door design

Ontwerpers Nkwo Onwuka, Hannah Brabon, Kelly Konings, Tim Dekkers, Sophie Cagniart, Barbara Polderman, Sarmite Polakova en Norman Monsanto gingen de uitdaging aan en transformeerden ieder een stoel, hun 'muze', in een kunstzinnig, upcycled design object. Ze laten een verscheidenheid aan innovatieve technieken zien (waaronder digital 3D-weaving, bio-textiel en gerecycled denim vilt geproduceerd door de sociale fabriek i-did), gecombineerd met eeuwenoude ambachten.

Tentoonstelling ‘Icons Re/Outfitted’

De kunstzinnige stoelen zijn te zien tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven van 21 tot en met 29 oktober op Fuutlaan 12C. Gesitueerd in een industriële houtbewerkingsatelier, is de setting zelf een integraal onderdeel van het artistieke verhaal. Naast Icons Re/Outfitted zijn er op deze locatie ook drie andere exposities te zien: van Isola Design, Social Label en houtbewerker Jan Gerritsen.

Ontwerp voor de toekomst

Levi’s sluit zich trots aan bij Icons Re/Outfitted en werpt licht op het potentieel van het benutten van het tweede leven van denim. De missie van The Visionary Lab is om de notie van afval te veranderen door er esthetisch hoogwaardige objecten van te maken. Vitra ondersteunt dit creatieve streven. De initiateifnemers hebben als doel onze relatie met textiel en ontwerp te herdefiniëren. 

Tentoonstelling 'Icons Re/Outfitted' 21 - 29 oktober 2023, Dutch Design Week, Fuutlaan 12C, Eindhoven.