Maserati MSG Racing presenteert Formule E Gen 3 auto

06-12-2022 (20:44) - Design

 Maserati MSG Racing heeft de kleurstelling gepresenteerd van de Maserati Tipo Folgore Gen3 - de eerste volledig elektrische racewagen in de historie van Maserati – waarmee het merk gaat deelnemen aan seizoen 9 van het ABB FIA Formule E Wereldkampioenschap.

De auto werd onthuld in de straten van Modena, de thuisbasis van Maserati, dat als eerste Italiaanse autofabrikant aan de Formule E gaat deelnemen. Hiermee brengt de Maserati Tipo Folgore het racen terug naar de mensen, rechtstreeks in het hart van de stad. De Maserati Tipo Folgore Gen3 gaat getooid in de herkenbare blauwe kleur van Maserati en biedt het op dit moment maximaal haalbare op het gebied van high-performance elektrificatie, efficiency en geavanceerde technologie. Daarbij volgt Maserati de filosofie ‘Race beyond’, een platform waarmee het merk innovatie van het circuit doorvertaalt naar de openbare weg.

De Gen3 wordt de snelste en meest efficiënte Formule E-auto tot dusver, met aandrijflijnen voor en achter die 600 kW aan regeneratief vermogen en 95% energie-efficiëntie leveren, waardoor meer dan 40% van de energie die tijdens een race wordt gebruikt alleen afkomstig is van regeneratief remmen. De circuitervaring, technologie en software die in de Formule E worden gebruikt, gaan hun weg vinden naar Maserati’s high-end productieauto’s met de naderende introductie van het Folgore-gamma.

De Maserati Tipo Folgore vertrekt binnenkort naar Valencia (Spanje) voor de pre-seizoen tests, voordat hij op 14 januari 2023 op het circuit van Autodromo Hermanos Rodriguez City in Mexico-Stad voor het eerst in actie komt, als onderdeel van een racekalender met 17 races.