Polestar en Hotwheels dagen creatieve jongeren uit

Polestar en Hotwheels dagen creatieve jongeren uit

15-02-2024 (14:54) - Design

Autofabrikant Polestar organiseert in samenwerking met Hotwheels, bekend van de speelgoedautootjes, dit jaar weer de Design Contest.

Met de wedstrijd daagt Polestar jongeren uit om hun meest creatieve design te uiten in de vorm van een Mattel Hotwheels-auto. Het winnende design zal deel uitmaken van de Hotwheels-collectie, die verkrijgbaar zal zijn over de hele wereld, en zal daarmee het eerste 'Hotwheels x Polestar' schaalmodel zijn. 

Geen standaard ontwerpen

Eerdere edities van de Design Contest leverden innovatieve concepten, zoals een auto die lokale vervuiling aanpakt en een elektrisch helium-luchtschip. Juan Pablo Bernal, oprichter van de Design Contest, verwacht ook dit jaar vernieuwende ideeën: "De minimalistische merkessentie van Polestar en de extreme esthetiek van Hotwheels motiveert de deelnemers buiten hun comfortzone te gaan. We verwachten daarom de meest extreme inzendingen tot nu toe."

De wedstrijd van dit jaar start op 5 maart en de deadline voor de inzendingen is op 16 april. Polestart verwacht aan het einde van dit jaar de winnaar bekend te maken. Aanmelden kan via deze link.