Too Good To Go lanceert nieuwe merkidentiteit om impact te vergroten

21-03-2023 (09:55) - Design

Too Good To Go, 's werelds grootste marktplaats voor voedseloverschotten, heeft een nieuwe merkpositionering en merkidentiteit uitgebracht om de voortdurende groei van het bedrijf mogelijk te maken en om aan te slaan bij een breder publiek.

De lancering van de nieuwe merkidentiteit valt samen met de viering van de laatste mijlpaal van 200 miljoen geredde maaltijden in de 17 landen waar het bedrijf actief is. Met de nieuwe merkidentiteit is Too Good To Go nog beter uitgerust om haar missie te vervullen: iedereen inspireren en in staat stellen om samen voedselverspilling tegen te gaan.

In de 7 jaar dat Too Good To Go actief is, heeft de groeiende community van meer dan 70 miljoen geregistreerde gebruikers en meer dan 130.000 actieve zakenpartners, meer dan 200 miljoen maaltijden bespaard - het equivalent van 500.000 ton CO2e. De nieuwe merkpositionering moet het B Corp gecertificeerde bedrijf ondersteunen in haar positie als wereldleider in de strijd tegen voedselverspilling.

Van niche naar massa

De kracht van het merk heeft geholpen een sterke gemeenschap van 70 miljoen geregistreerde gebruikers op te bouwen, een grote geloofwaardigheid te verwerven en een hoge mate van organische groei te behouden. Om onze impact verder te vergroten, erkennen we de noodzaak om een massapubliek aan te spreken, naast het nichepubliek van mensen die de urgentie van de strijd tegen voedselverspilling al inzien," legt Ivo van den Brand, Global CMO van Too Good To Go, uit.

"Too Good To Go's win-win-win model is uniek," vervolgt Van den Brand: "Niet alleen helpt het platform mensen toegang te krijgen tot goed voedsel tegen een ongelooflijke prijs-kwaliteitverhouding, het ondersteunt ook lokale ondernemers en het heeft een positieve impact op het milieu."

Tot nu toe richtte Too Good To Go haar communicatie grotendeels op functionele en macro-milieuvoordelen. Met de nieuwe merkpositionering en merkidentiteit wil Too Good To Go een betere emotionele band met de gemeenschap creëren. "Elke dag maken miljoenen gebruikers en duizenden partners een positieve impact via Too Good To Go, simpelweg door goed voedsel te redden van verspilling. We willen ervoor zorgen dat mensen zich terecht erkend en dankbaar voelen als ze zo'n waardevol verschil maken", aldus van den Brand.

Een gemeenschapsgerichte merkessentie

Het in 2016 opgerichte Too Good To Go had 6 jaar nodig om hun eerste 100 miljoen bespaarde maaltijden te bereiken. De volgende 100 miljoen maaltijden werden gered in minder dan 1,5 jaar; een duidelijke indicatie van het groeitraject van het bedrijf en hun leiderschap in de industrie. De nieuwe merkidentiteit werd intern ontwikkeld door Too Good To Go's Brand en Creative teams, gevestigd in hun kantoren in Kopenhagen, Londen, Parijs, Madrid, Milaan, Berlijn, Amsterdam, Wenen, Zürich en Toronto.

Impact buiten de markt

Het maatschappelijk verantwoorde bedrijf blijft ook toegewijd aan het leveren van impact buiten de app. Het 'Kijk, ruik, proef - voor je verspilt’-programma van Too Good To Go gaat voedselverspilling als gevolg van verkeerde interpretatie van datumetiketten op voedselverpakkingen tegen. Deze misinterpretatie draagt naar schatting bij aan tot 10% van de voedselverspilling in de bevoorradingsketen van de EU. Daarom heeft Too Good To Go samen met enkele van 's werelds grootste voedselproducenten, waaronder Unilever, speciale 'Kijk, ruik, proef – voordat je verspilt’-etiketten gedrukt op een geschatte 1,7 miljard producten in 13 landen. Bovendien is het bedrijf actief betrokken bij beleidswerkzaamheden ter verbetering van datumetiketten, met name door haar deelname aan de subgroep 'Date Marking' van het EU-platform voor voedselverlies en voedselverspilling.