Deel maakt $120 miljoen vrij voor ondersteuning startups na sluiting Silicon Valley Bank

13-03-2023 (15:08) - Economisch

Deel, HR-platform en payroll-oplossing, maakt 120 miljoen dollar vrij om de payroll-activiteiten van startups te ondersteunen bij de nasleep van de sluiting van Silicon Valley Bank (SVB). Dat heeft Alex Bouaziz, medeoprichter en CEO, aangekondigd.

Bouaziz werkt samen met Andreessen Horowitz en Y Combinator, investeerders in Deel, om de steun te kunnen verlenen.

Vertrouwen van de markt

Deel wil bedrijven helpen bij het beheer van de payroll voor de komende twee cycli "met minimale verstoring". Bedrijven die hulp nodig hebben, kunnen een aanvraagformulier invullen en een aanvraag indienen via Deel, dat zal helpen met de payroll van zowel werknemers als contractanten voor huidige klanten, evenals enkele nieuwe klanten. "We hebben wat geld vrijgemaakt omdat het onze verantwoordelijkheid is om andere bedrijven te helpen”, zegt Alex Bouaziz. "Omdat we al in het loonsysteem zitten, hebben we de middelen om goede voorwaarden te krijgen. "Het gaat erom mensen te helpen en echt het vertrouwen van de markt te winnen als leider in de payroll business, niet om hier zelf geld aan te verdienen.”

Internationaal actief

Deel is actief in meer dan 100 landen en heeft wereldwijd meer dan 450 bankrekeningen, onder meer bij JPMorgan Chase en Citibank, maar niet bij de SVB. Het bedrijf ondersteunt meer dan 15.000 klanten, waaronder Nike, Subway, Reebok, Forever 21 en Klarna.

Beeld: Alex Bouaziz


Bureaus

Media

Marketing