Rotterdamse miso- en soja-brouwer haalt 35.000 op met crowdfunding

23-11-2023 (15:47) - Economisch

De Rotterdamse ondernemer Hiroki Kudo is met zijn onderneming Choro Koji Fermentation een crowdfunding gestart via het platform CrowdAboutNow.

Met de financiering wil Kudo onder andere de productie verhogen en samenwerken met Nederlandse boeren. In korte tijd is er al ruim 35.000 euro opgehaald, maar om de plannen uit te kunnen voeren is er minimaal 45.000 euro nodig.

Choro Koji Fermentation

Choro Koji Fermentation is opgericht door Hiroki Kudo met als missie op ambachtelijke wijze en met lokale ingrediënten de beste plantaardige, gefermenteerde producten te produceren. “We combineren eeuwenoude Japanse fermentatietechnieken met Europese ingrediënten, onze producten moeten niet alleen de smaakpapillen verwennen maar ook bijdragen aan een gezonde levensstijl en duurzaamheid.” vertelt Kudo.

Verhuizing en uitbreiding

De producten worden op het moment voornamelijk lokaal verkocht in Rotterdam en Amsterdam. “Mensen die nog nooit van miso, koji en sojasaus hadden gehoord, zijn nu enthousiaste gebruikers. De vraag is enorm gestegen wat aantoont dat er een groeiende behoefte is aan unieke, duurzame en culinaire ervaringen.” aldus Kudo. Om aan de groeiende vraag te voldoen, wil de Rotterdamse ondernemer onder andere verhuizen naar een grotere locatie om de producten te huisvesten en investeren in de groei van Choro Koji Fermentation.

Crowdfunding

Om deze plannen te kunnen uitvoeren, is geld nodig. De ondernemer heeft ervoor gekozen om de financiering op te halen door middel van crowdfunding via het platform CrowdAboutNow. Op deze manier worden de plannen gefinancierd met een betrokken groep investeerders. In korte tijd is er al ruim 35.000 euro opgehaald, maar om de plannen uit te voeren is er minimaal 45.000 euro nodig.


Bureaus

Media

Marketing