Tent roept Europese bedrijven op voor betere integratie Oekraïense vluchtelingen

Tent roept Europese bedrijven op voor betere integratie Oekraïense vluchtelingen

22-02-2023 (14:01) - Economisch

Tent Partnership for Refugees (Tent) kondigt een summit aan waar grote Europese bedrijven samenkomen om de economische integratie van vluchtelingen in Europa te versnellen.

De Tent European Business Summit zal op 19 juni plaatsvinden in Parijs tijdens de Wereldvluchtelingenweek.

Organisatoren

Tent is een wereldwijd netwerk van 300 bedrijven die zich inzetten voor de economische integratie van vluchtelingen. In april 2022 organiseerden zij de tweede Dutch Business Summit, waar dertien Nederlandse bedrijven afspraken maakten over het in dienst nemen en opleiden van 22.000 vluchtelingen. De Europese Summit wordt mede georganiseerd door Jacob Aarup-Andersen, CEO van ISS, Dominika Bettman, CEO van Microsoft Polen, Ramon LaGuarta, CEO van PepsiCo, en Paul Polman, voormalig CEO van Unilever, samen met Hamdi Ulukaya, CEO van Chobani en oprichter van Tent. 

Uitdagingen

Uit onderzoek van Tent naar de Nederlandse consument blijkt dat 45 procent eerder geneigd is aankopen te doen bij merken die vluchtelingen in dienst hebben. 15 procent is hierdoor minder geneigd. "Vluchtelingen worstelen vaak met uitdagingen op hun weg naar economische integratie -taalbarrières, afwezigheid van sociale en professionele netwerken, gebrek aan inzicht in de lokale arbeidsmarkt, en, voor Oekraïense vrouwelijke vluchtelingen in het bijzonder, hogere lasten voor kinderopvang en huishouden," zegt Gideon Maltz, CEO van Tent. "De unieke rol van Tent is bedrijven te helpen deze obstakels weg te nemen, zodat zij op grote schaal vluchtelingen in dienst kunnen nemen."

Oekraïense vrouwelijke vluchtelingen helpen is de focus van Tents Sunflower Project, dat vorig jaar van start is gegaan. Tents nieuwe film "To Whom It May Concern" zet deze groep in de schijnwerpers.

 


Bureaus

Media

Marketing