Game-ontwikkelaar Codeglue overgenomen door Behaviour Interactive

22-08-2023 (15:34) - Gaming

Behaviour Interactive, de grootste videogameontwikkelaar van Canada, maakt vandaag de acquisitie van de bekroonde Nederlandse game-ontwikkelaar Codeglue wereldkundig.

Het gaat om de derde Europese uitbreiding in zes maanden tijd. Met deze aankoop breidt Behaviour zijn aanwezigheid in Europa uit en krijgt het toegang tot meer gaming-talent om in te zetten voor toekomstige projecten. “2023 is nu al ontzettend gedenkwaardig voor Behaviour dankzij onze strategische uitbreidingen in het Verenigd Koninkrijk en Europa. De toevoeging van het ervaren team van Codeglue vergroot de mogelijkheden van onze Services-divisie”, vertelt Rémi Racine, Co-Founder, CEO en Executive Producer bij Behaviour. “We houden onze ogen altijd open voor uitbreidingsmogelijkheden die aansluiten bij onze behoeften en cultuur. Codeglue past perfect in dit plaatje.”

Expertise

De ontwikkelaar is in 2000 opgericht in Rotterdam door de op de middelbare school bevriend geraakte Maurice Sibrandi en Peter de Jong en huisvest inmiddels 30 werknemers. Codeglue staat bekend om zijn expertise in het co-ontwikkelen van verschillende projecten op vele platformen en werd tijdens de Dutch Game Awards van 2022 uitgeroepen tot beste studio. Codeglue gaat vanaf nu verder als Behaviour Rotterdam. De overname behoort tot de derde Europese uitbreiding van Behaviour in de afgelopen zes maanden. Het volgt na de acquisitie van Behaviour UK - North (voorheen SockMonkey Studios) in februari en de opening van een nieuwe studio genaamd Behaviour UK - South (bestaande uit voormalge werknemers van Antimatter Games).

Succesverhaal

Door de toevoeging van deze drie studio’s breiden Behaviour’s capaciteiten voor externe ontwikkeling aanzienlijk uit. “Codeglue en Behaviour hebben veel met elkaar gemeen. Beide partijen hebben de evoluties van de gamesindustrie gedurende de afgelopen 23 jaar meegemaakt”, vertelt Peter de Jong, die zal fungeren als General Manager bij Behaviour Rotterdam. “We waarderen het werk en de cultuur van Behaviour enorm en kunnen niet wachten om een nieuw hoofdstuk te schrijven in zijn succesverhaal.”