Videogamebedrijf PlayStation geeft volgend jaar concert in Amsterdam

Videogamebedrijf PlayStation geeft volgend jaar concert in Amsterdam

15-10-2024 (16:55) - Gaming

Sony Interactive Entertainment, RoadCo Entertainment, GEA Live en Friendly Fire hebben PlayStation: The Concert aangekondigd, een baanbrekend liveoptreden dat de meest iconische videogamesoundtracks ten gehore brengt. 

PlayStation: The Concert vindt plaats op 29 april 2025 in Ziggo Dome. Tickets gaan op vrijdag 18 oktober om 16:00 uur in de verkoop via www.playstation.com/theconcert. De wereldtournee wordt op 19 april 2025 in Dublin, Ierland afgetrapt, en reist vervolgens naar meer dan 200 steden in Europa, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en daarbuiten.

Tijdens PlayStation: The Concert kunnen fans genieten van God of War, The Last of Us, Ghost of Tsushima en Horizon – titels die niet alleen worden geprezen om hun gameplay, maar ook vanwege hun adembenemende en meeslepende soundtracks. Horizon is een game van Nederlandse bodem en heeft internationaal hoge ogen gegooid, mede dankzij de prachtige muziek van de voor een BAFTA-genomineerde Joris de Man. Ook de legendarische composities van Gustavo Santaolalla (The Last of Us), Ilan Eshkeri (Ghost of Tsushima) en Bear McCreary (God of War) worden in deze unieke, diepgaande concertbeleving naar ongekende hoogten gebracht. Fans krijgen een verbluffende ervaring met innovatieve visuals, meeslepende geluidskwaliteit en een muziekensemble van wereldklasse dat klassieke en moderne instrumenten combineert.

Nu gamemuziek wereldwijd in de schijnwerpers staat, is PlayStation: The Concert klaar om dergelijke muzikale ervaringen te herdefiniëren. Het betreft meer dan zomaar een show; het is de ultieme videogame-concertervaring.

Fans kunnen vanaf vrijdag 18 oktober 16:00 uur tickets aanschaffen voor PlayStation: The Concert. Neem hier een kijkje voor meer tourdata en informatie. Vergeet niet om PlayStation te volgen op Facebook, X en Instagram, of bezoek de officiële website voor de nieuwste updates.