Museum van het Boek versterkt Raad van Toezicht

Museum van het Boek versterkt Raad van Toezicht

27-08-2024 (09:00) - Inclusiviteit

Museum Huis van het boek heeft drie nieuwe leden toegevoegd aan zijn Raad van Toezicht:  Marjon Lok, advocaat en partner bij DVDW Advocaten, Mourad el Moussati, docent en adviseur diversiteit en inclusie bij Divers Werken, en Ebissé Wakjira, redacteur en hoofd publicaties van Framer Framed.

Met deze uitbreiding van de Raad van Toezicht weet Huis van het boek zich verzekerd van nieuwe kennis, ervaring en diversiteit. Hans Buurman, voorzitter: "Als huidige Raad van Toezicht zijn wij zeer verheugd over de toetreding van deze drie nieuwe leden. Het geeft samen met de aanstelling van directeur Yoeri Meessen veel vertrouwen in de toekomst van het museum." De andere leden zijn genoemde Hans Buurman (voormalig adjunct-directeur Kunstmuseum) en Paul Mosterd (adjunct-directeur H’ART Museum).

Marjon Lok is advocaat sinds 2005, gespecialiseerd in corporate governance, corporate litigation, arbitration & dispute resolution. Zij begon haar carrière bij Baker & McKenzie. In 2014 maakte zij de overstap naar DVDW Advocaten, alwaar zij sinds 2016 partner is. Marjon houdt zich bezig met het voorkomen, herstellen van en procederen in complexe nationale en internationale geschillen binnen rechtspersonen. Zij staat naast aandeelhouders, investeerders, bestuurders, curatoren en rechtspersonen, ook raden van toezicht bij en zij kijkt er naar uit om ook eens aan de andere kant van de tafel te zitten. 

Mourad el Moussati heeft zich als oprichter van Sollicitatiemarkt.nl en Divers Werken sinds 2016 ontwikkeld tot een expert en pionier op het gebied van gelijke kansen op de arbeidsmarkt. Hij heeft meer dan zestig organisaties geholpen, waaronder een aantal musea. Daarnaast is hij docent op de Hogeschool Rotterdam en begeleidt hij statushouders met een IT-achtergrond naar een passende baan. Dit doet hij niet alleen omdat het moreel en wettelijk verplicht is om mensen gelijk te behandelen, maar ook omdat hij gelooft in de kracht van menselijk verschil.

 

Ebissé Wakjira (foto boven) is hoofd publicaties en podcasts bij het platform voor kunst en cultuur Framer Framed in Amsterdam. Wakjira is medeoprichter van de Dipsaus Podcast en uitgever van Dipsaus-boeken in samenwerking met Uitgeverij Pluim. Daarnaast is ze redacteur bij De Nederlandse Boekengids en bestuurslid van het ISSG, het Instituut voor Sociale Geschiedenis. Voorheen was ze werkzaam bij de Raad voor Cultuur. Ook werkte zij als acquirerend redacteur non-fictie bij Amsterdam University Press. Haar interesses liggen op het snijvlak van literatuur, beleid, kunst en community organising.