Oma's Soep trakteert ouderen op gratis etentje

Oma's Soep trakteert ouderen op gratis etentje

25-09-2024 (10:59) - Inclusiviteit

Oma's Soep en restaurants nodigen alle ouderen uit om op dinsdag 1 oktober gratis te komen eten. Wie die dag oma, opa of andere oudere mee uit eten neemt, betaalt alleen voor zichzelf.

'Het moet niet kunnen dat ruim de helft van de ouderen zich eenzaam voelt', vertelt Martijn Canters, oprichter van Oma's Soep. Wij willen eenzaamheid echt de wereld uit helpen, daarom zijn we ook zo blij dat zoveel restaurants meedoen. Meer nog dan dat we ouderen zo een fijne middag bezorgen, hopen we iedereen hiermee te inspireren ze dat kleine beetje meer aandacht te geven.'

De actie vindt plaats tijdens de Week tegen Eenzaamheid, van 26 september tot en met 2 oktober. Samen met een groot aantal restaurants - van Amsterdam tot Eindhoven - zet Oma’s Soep de strijd tegen eenzaamheid extra kracht bij. Een overzicht van de deelnemende restaurants vind je op hier.

'Toen Oma’s Soep bij ons aanklopte met het idee, hoefden we niet lang na te denken', aldus Tijn Verstappen, eigenaar van deelnemend restaurant Van ‘t Spit. 'Als horecaondernemers is het onze passie om mensen samen te brengen en een leuke tijd te bezorgen. Het is geweldig dat we op deze manier ons steentje bij kunnen dragen in de strijd tegen eenzaamheid en ouderen blij te maken!'

Oma's Festival

Oma’s Soep is bekend van haar verse, gezonde soepen en maaltijden volgens authentiek recept van oma. De helft van de winst gaat naar de Stichting Oma’s Soep, waarmee activiteiten georganiseerd worden waar jong en oud samenkomen. Naast de wekelijkse kookdagen en Soep-aan-Huis dagen die de stichting organiseert, wordt op vrijdag 27 september - tijdens de Week tegen Eenzaamheid- ook het Oma's Festival georganiseerd. Alles met als doel om eenzaamheid de wereld uit te helpen.