Succesvolle Superkrachtdag voor Kinderpostzegels en KPN Mooiste Contact Fonds

16-07-2024 (12:02) - Inclusiviteit

Eenzaamheid is een groeiend probleem onder Nederlandse kinderen en jongeren. Om kinderen die in een sociaal isolement zitten te ondersteunen orgraniseerden het KPN Mooiste Contact Fonds en Kinderpostzegels op 10 juli de eerste 'Superkrachtdag'.

De eerste Superkrachtdag-editie vond plaats in het stadion van PEC Zwolle, waar kinderen uit groep 7 en 8 van regionale basisscholen, die zich eenzaam voelen of vastlopen op school, werden uitgenodigd. Ze namen deel aan spannende spellen, ontmoetten rapper Qucee en genoten van een optreden van zanger Alessio.

In groepjes ontdekten de kinderen hun superkrachten door vijf 'werelden' te verkennen met spellen gericht op jezelf zijn, tegenslagen overwinnen en kansen grijpen. Door alle uitdagingen te voltooien, 'unlockten' ze een verrassingsoptreden van Alessio. “Ik vond het een superleuke middag,” vertelt deelnemer Bram. “Ik was met een vriendje en we hebben de hele middag samen met andere kinderen spellen gespeeld”.

Strategische samenwerking

De Superkrachtdagen zijn onderdeel van het strategisch partnership dat het KPN Mooiste Contact Fonds en Kinderpostzegels onlangs hebben gesloten. Vanuit de gezamenlijke missie ‘samen verbinden’ gaan de organisaties zich de komende drie jaar inspannen om kinderen te helpen die in een sociaal isolement zitten of dreigen te raken.

Sofie Vriends, directeur van Kinderpostzegels: “We willen kinderen laten voelen dat ze er niet alleen voor staan en hun isolement doorbreken. In 2025 willen we de Superkrachtdagen breder uitrollen zodat we nog veel meer kinderen kunnen bereiken. Bovendien hebben we de wens om in de toekomst de online verbinding binnen deze doelgroep te versterken, zodat kinderen en jongeren ook zo hun eigen superkrachten ontdekken en leren te gebruiken.”

Mark Versteegen, directeur van het KPN Mooiste Contact Fonds, is ook heel enthousiast over de samenwerking met Kinderpostzegels: “Al meer dan 16 jaar verbindt het KPN Mooiste Contact Fonds mensen met elkaar, óók kinderen en jongeren. We gebruiken daarbij alle mogelijke communicatietechnieken en - middelen, en niet te vergeten de bevlogenheid van vele duizenden KPN-collega’s die zich als vrijwilliger inzetten. Ook tijdens de afgelopen en komende Superkrachtdagen leveren onze vrijwilligers een belangrijke bijdrage om de veerkracht van kinderen te versterken. Daar zijn we heel trots op."