Zeeland is de gelukkigste provincie van Nederland

Zeeland is de gelukkigste provincie van Nederland

29-07-2024 (12:15) - Komkommernieuws

De gelukkigste mensen van Nederland wonen in Zeeland, terwijl Groningers het minste gelukkig zijn.

Dat blijkt uit een onderzoek door CasinoScout.nl.

Zeeland scoort een geluksscore van 89,2/100. Zeeland heeft de laagste jaarlijkse neerslag (2,39 kg/m^2/s) en de hoogste gemiddelde temperaturen in Nederland (11,07°C), dus inwoners hebben minder kans om hun dag te laten verpesten door het weer. De provincie mist de toppositie vanwege het hogere werkloosheidspercentage (4,87%).

Winnend lot

Op de tweede plaats staat Zuid-Holland met een geluksscore van 88,3/100. De provincie heeft de op één na warmste gemiddelde temperatuur (10,96°C) en een lagere gemiddelde werkloosheid (4,49%). De gemiddelde tevredenheid van de inwoners (85,6%) is echter de op twee na laagste in het onderzoek. Inwoners van Zuid-Holland zijn het er waarschijnlijk over eens dat de provincie ook geluk heeft als het gaat om de loterij, want de Staatsloterij heeft een interessante tactiek toegepast om een van de gelukkige inwoners van de provincie op te sporen. Afgelopen juli werd een vliegtuig ingezet met een spandoek, op zoek naar de winnaar. Toen hij het spandoek in de lucht zag, meldde de man zich om zijn prijs van €1 miljoen op te eisen.

Op de derde plaats staat Noord-Brabant, met een score van 87,7/100 op de geluksschaal. De provincie heeft het laagste werkloosheidspercentage (3,25%) van Nederland en een bovengemiddelde tevredenheid onder de inwoners (86,9%). En inwoners zullen hun geluksstatus dit jaar niet betwisten nadat een gelukkige inwoner van Woensdrecht 2024 in stijl aftrapte na het winnen van maar liefst €30 miljoen belastingvrij in het nieuwe jaar. 

Groningen bungelt onderaan

Aan de andere kant van de schaal is Groningen de ongelukkigste provincie van Nederland met een score van slechts 69,6/100. De provincie heeft de minst tevreden inwoners van Nederland, met een gemiddelde tevredenheid van 84,6%, evenals de op één na laagste gemiddelde temperaturen (10,05°C) en de hoogste gemiddelde regenval (2,84 kg/m^2/s).