Basic-Fit stimuleert mentaal welzijn met gratis dag sporten in heel Nederland en België

Basic-Fit stimuleert mentaal welzijn met gratis dag sporten in heel Nederland en België

08-10-2024 (11:49) - Marketing

Ter gelegenheid van de World Mental Health Day, die de World Health Organization op 10 oktober 2024 organiseert, heeft AM Beyond, onderdeel van Abovo Maxlead, in opdracht van Basic-Fit een actie ontwikkeld.

Basic-Fit nodigt iedereen uit om gratis een dag te komen sporten in één van de ruim 450 clubs in Nederland en België. Met het openen van haar deuren wil de grootste fitnessketen van Europa de drempel verlagen om in beweging te komen en aandacht vragen voor het mentale welzijn van jongvolwassenen.

Gratis sporten voor mentaal welzijn

Dit initiatief, waarbij deelnemers eenvoudig een gratis dagpas kunnen krijgen voor alle 450 sportclubs in de Benelux om een keer te komen sporten, is onderdeel van de campagne ‘Boost-je-mood’. De campagne benadrukt de voordelen van sporten voor het fysieke en mentale welzijn en speelt zo op een positieve manier in op de groeiende zorgen over de mentale gezondheid van met name jongvolwassenen.

Erica van Vonderen-Hahn, CCO van Basic-Fit: “Veel jongeren in Nederland kampen met mentale uitdagingen. Daarom is het nu belangrijker dan ooit om te laten zien hoe waardevol beweging kan zijn. Samen met Claude zetten we de positieve effecten van sport in de spotlight. We maken het makkelijker om te gaan sporten door die eerste stap gratis te maken. Zo dragen we samen bij aan een betere mentale gezondheid.”

Daan Jongen, Team Lead Content & Creative bij AM Beyond*: “Als je in een campagne aandacht vraagt voor een specifiek onderwerp, zoals in dit geval het stimuleren van meer bewegen, is het belangrijk dat je uitdraagt wat je vertelt. Door de deuren daadwerkelijk te openen, verlagen we de drempel voor mensen om in beweging te komen. Dat is wat telt. Mooi om te zien hoe alles samenkomt: de aandacht voor mentale gezondheid, de rol van sporten en de showcase van Claude.”

Meer informatie over de campagne, de samenwerking met Claude en het aanvragen van een gratis dagpas vind je op basic-fit.com/blijfbewegen
 


Bureaus

Media

Economisch