De Bijenkorf stapt in vintage meubels

16-01-2023 (15:20) - Marketing

Als eerste grote warenhuis van Nederland gaat de Rotterdamse Bijenkorf vintage meubels verkopen. In samenwerking met de online marktplaats Reliving wordt bijna 100m2 winkeloppervlakte ingericht voor de verkoop van zorgvuldig geselecteerde tweedehands meubels en vintage woonaccessoires. Daarmee speelt het warenhuis in op de groeiende trend van authentieke woninginrichting. De shop-in-shop opent de deuren in het weekend van 21 en 22 januari.

Voor beide winkels is het een logische stap. De Bijenkorf zoekt steeds naar nieuwe trends en ontwikkelingen om haar publiek te inspireren. Voor online platform Reliving is de samenwerking een kans om met hun aanbod en gedachtegoed een nieuwe doelgroep aan te spreken. “Ondanks de snelgroeiende vraag naar vintage en tweedehands, vinden veel mensen het toch nog spannend om iets niet-nieuws te kopen. Met onze experience pop-up winkel willen we laten zien dat preloved meubels passen in ieder interieur,” vertelt Ananda van Doorn, CEO van Reliving.

Duurzame samenwerking

Zowel voor de Bijenkorf als Reliving staat duurzaamheid voorop. De startup Reliving is opgericht om het onnodig weggooien van meubels tegen te gaan. Ananda: “In Europa worden jaarlijks 21 miljoen stoelen weggegooid. Als je daarover nadenkt, begrijp je dat we er iets aan moeten doen. Wij willen laten zien dat tweedehands meubilair een aanwinst voor je woning kan zijn. In alle opzichten. Om onze missie uit te dragen zijn partnerships essentieel om sneller een transitie op gang te krijgen.” Reliving werkt dan ook samen met verschillende merken zoals fonQ, VT Wonen en nu dus de Bijenkorf.

Tweedehands het nieuwe nieuw

Naast een uitgebreid online platform biedt Reliving inspiratie hoe je tweedehands meubilair kunt toepassen. Ook bieden ze en tips & tricks voor een duurzamer interieur. Op die manier helpen ze mensen om bewuste keuzes te maken, die er ook nog eens goed uitzien. Daarnaast worden er in de winkel workshops georganiseerd. Bijvoorbeeld hoe je een oogstrelend servies samenstelt uit eenlingen. Maar ook voor de restauratie van een oude Ligne Roset Togo kun je hier terecht.

Opening met 10% korting

De shop wordt feestelijk geopend in het weekend van 21 en 22 januari. Tijdens dit weekend krijg je 10% korting op alle artikelen. En de eerste 20 klanten op zaterdag en op zondag ontvangen een cadeaubon van 25 euro. Ook kunnen alle meubels thuis worden geleverd indien nodig.

Tot in ieder geval eind april, vind je de pop-up op de derde verdieping in de Bijenkorf Rotterdam aan de Coolsingel 105.


 


Bureaus

Media

Economisch