GiG introduceert hard lemonade in Nederland

20-06-2023 (10:59) - Marketing

De opkomst van hard seltzer staat bekend als dé drankrevolutie in Amerika, waar het licht-alcoholische fruitdrankje sinds 2018 niet meer is weg te denken in bars, supermarkten en op festivals.

De Amsterdamse broers Max en Bob Ponsen (26 en 29 jaar) haalden het drankje met hun bedrijf GiG in 2020 naar Nederland en verkopen dit jaar zo’n vijf miljoen blikjes. Die succesformule willen ze herhalen met een andere Amerikaanse sensatie: de hard lemonade, die Gig deze maand lanceert.

Een hit in de VS

Het drankje GiG hard lemonade is een hard-frisse bruislimonade, laag in suiker en met 5% alcohol. Elk blik bevat 330ml. De hard lemonade is gemaakt van echt fruit en verkrijgbaar in de smaken orange en lemon. Die smaken en het lichte en frisse karakter maken hard lemonade een Amerikaanse zomerhit. ‘Met onze hard seltzer leerden we hoe je een succesvol buitenlands product introduceert. Net als de hard seltzer is de hard lemonade een hit in onder andere de VS en zelf vinden we het ook onwijs lekker’, vertelt Bob Ponsen.

Nieuwe voltreffer

De broers zijn overtuigd van hun drankje. Bob Ponsen: ‘We vinden allebei de smaak die we ontwikkelden echt goed: de levendige sinaasappelsmaak van GiG Hard Lemonade Orange en de verfrissende citroensmaak van GiG Hard Lemonade Lemon zorgen al bij de eerste slok voor een super zomers gevoel. Het echte fruit zorgt voor een smaakexplosie. Het drinkt perfect weg bij het zwembad, op een tuinfeest of een BBQ. En omdat er minder suiker in zit dan gewone limonade hoef je je niet schuldig te voelen. Dat is dus extra bijvangst.’ Broer Max vult aan: ‘Voor zover wij weten zijn we in Nederland het eerste merk dat een échte Hard Lemonade in blik op de markt brengt met een neutrale alcoholbasis en echte limonade.’ 


Bureaus

Media

Economisch