Greenforce breidt plantaardige poederlijn uit met havermelk

26-10-2021 (11:01) - Marketing

Eten in poedervorm: een aantal jaren geleden werd het nog geassocieerd met snel koken uit pakjes en zakjes, de doorgaans niet heel gezond en voedzame tak van voeding. Maar inmiddels is de poedervorm geliefd onder vegans, foodliefhebbers en ieder die begaan is met het milieu. Foodstartup GREENFORCE bouwt sinds de oprichting in 2020 hard aan een assortiment in poedervorm. Het bedrijf lanceert nu de nieuwste smaakvolle innovatie in Nederland: haverdrink, in poedervorm.
 
De haverdrink in poedervorm is een aanvulling op de bestaande Easy Mixes van GREENFORCE, waarmee je onder andere een lekkere plantaardige hamburger of visvervanger kunt maken. Het hele assortiment is verkrijgbaar via de webshop en wordt klimaatneutraal thuisbezorgd.


Nog milieuvriendelijker

"Wij vonden dat het nog efficiënter en milieuvriendelijker kon. En dat is ons gelukt in de vorm waar we goed in zijn: een poeder. Hierdoor wordt onze impact op het milieu namelijk nóg kleiner." aldus Thomas Isermann, oprichter van GREENFORCE. Het poeder is licht in gewicht, zeer lang houdbaar door de hersluitbare verpakking en het hoeft niet gekoeld bewaard te worden. Op deze manier verminderen ze de uitstoot van transport en het energieverbruik enorm.


Plantaardig

De haverdrinkpoeder is een aanvulling op GREENFORCE’s bestaande lijn van volledig plantaardige poeders waar zowel vlees- als visvervangers mee gemaakt kunnen worden. De eiwitten zijn daarbij afkomstig van erwten. De drijfveer achter deze nieuwe aanpak is een groeiende wereldbevolking die niet enkel met dierlijke producten aan hun eiwitten kan komen. Er is een ware 'poederrevolutie' en plantaardig dieet nodig om in 2050 de ruim 2,3 miljard extra mensen met wie we de aarde dan delen, gezond te houden.

Bureaus

Media

Economisch