Hoe verdienen marketingbedrijven geld aan het WK?

16-09-2022 (10:00) - Marketing

Het WK voetbal staat weer voor de deur en bedrijven uit allerlei industrieën proberen een graantje mee te pikken van het succes. Marketingbedrijven vormen hier geen uitzondering op en doen hun uiterste best om te profiteren van de aandacht rondom het toernooi. We zijn in gesprek gegaan met een van deze bedrijven om te ontdekken hoe ze geld verdienen en welke uitdagingen ze te wachten staan. 

Geld en het WK

Dat er veel geld verdiend wordt aan het WK weten we allemaal. Het is dan ook geen geheim dat er altijd veel landen staan te popelen om het WK te mogen organiseren. Maar ook online wordt er goed geld verdiend aan het toernooi, denk maar eens aan alle voetbalshirts en andere producten in webshops. Ook TV rechten en de radio verdienen geld aan advertentie-inkomsten wanneer ze de zendrechten voor het WK bemachtigen en de sportwed industrie floreert ook tijdens een belangrijk toernooi als het WK. Kortom, aan alle kanten leidt het toernooi tot economische bloei. 
 

Werken op commissiebasis 

Een website die online geld hoopt te verdienen aan het WK is Bettingbonus.com, deze website verdient geld aan het aanprijzen van bookmaker bonussen. De bookmaker expert achter deze website, Sander, vertelt ons dat de website aan affiliate marketing doet. Hij zegt: “Op mijn website vergelijk ik de beste bookmaker bonussen van legale bookmakers in Nederland. Hierdoor kan een bezoeker de keuze maken welke bonus het beste bij ze past en deze claimen.”

 

Op de vraag hoe hij geld verdient, antwoord Sander dat hij een commissie ontvangt wanneer een bezoeker zich via hem bij een bookmaker registreert. Dat een bezoeker doorklikt naar de website is dus niet genoeg, de commissie ontvangt hij pas als er geld gestort wordt.   
    
Hoe winstgevend zo´n website is, hangt er helemaal vanaf hoe goed de website presteert. Slechts een klein deel van de bezoekers klikt door en een nog kleiner deel stort daadwerkelijk geld. Sander hoopt er daarom op dat hij tijdens het WK veel bezoekers kan aantrekken.
 

Affiliate marketing, een succesvolle strategie?

Dat je met affiliate marketing slapend rijk kan worden is volgens Sander verre van de realiteit. Er zijn talloze boeken geschreven zoals de 4-hour work week van Tim Ferriss waarin affiliate marketing wordt gepresenteerd als de perfecte manier om slapend rijk te worden. Niets is echter minder waar. Bezoekers naar je website toe trekken vereist namelijk constante inspanning volgens Sander, hij zegt: “Je moet eerst heel veel tijd investeren om je website tot in de puntjes op te bouwen en te onderhouden. Daarna is het maar de vraag of je klanten aan weet te trekken en of die geld gaan storten. Wat dat betreft is affiliate marketing volledig no-cure no-pay.” 

 

Om een succesvolle website op te bouwen is dan ook veel geduld nodig. Voor Sander is dat echter helemaal geen probleem. Hij vindt het maar al te leuk om zijn kennis te delen en alleen daarom al gaat hij er graag mee verder. Hij benoemd als hoofddoel van de website dat hij graag andere sportwedders wil behoeden voor zijn eigen valkuilen en bij wil dragen aan veilig wedden. Ook vindt hij het leuk om tips te geven om sportwedders te helpen met het vergroten van hun winkans. 

 

Ben je benieuwd naar hoe zo´n affiliate website eruit ziet? Op deze pagina vind je het bookmaker bonus overzicht met daarin de affiliate links. 


 

 


Bureaus

Media

Economisch