Klarna sluit partnership met Cathay Pacific

28-11-2023 (15:53) - Marketing

Klarna, het wereldwijde AI-betalingsnetwerk en shopping-assistent, heeft een partnership gesloten met de premium luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific om eerlijke en flexibele betalingsoplossingen aan reizigers in zes landen in Europa te bieden.

De overeenkomst is voor Klarna de laatste in een reeks belangrijke partnerships om verder uit te breiden in de reissector. Volgens McKinsey wordt wereldwijd 70 procent van de ruim duizend miljard dollar die jaarlijks aan vluchten wordt uitgegeven nu nog met een creditcard betaald. De betalingsoplossingen van Klarna bieden een eerlijk en minder risicovol alternatief. Zo biedt zij gebruikers heldere aflossingstermijnen en klantbescherming, zoals het bevriezen van de toegang tot betaaldiensten als een betaling wordt gemist.

Pay in 3-service

Klanten (18+) van Cathay Pacific kunnen vanaf nu in zes Europese landen tijdens het uitchecken kiezen voor Klarna als betaaloptie. Reizigers in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Frankrijk en Italië kunnen hun vluchten in drie rentevrije termijnen betalen met Klarna's ‘Pay in 3’-service. In Duitsland kunnen reizigers met de betaaloplossing van Klarna de rentedragende kosten van een vlucht spreiden over 6 tot 24 maanden.

"Cathay Pacific heeft als missie haar passagiers een uitzonderlijke service te bieden: van het reserveren van hun vlucht tot de aankomst op hun bestemming. Dankzij onze samenwerking met Klarna kunnen we reizigers nu snelle, flexibele en eenvoudige online betalingsmogelijkheden bieden. Dat is een bijzondere mijlpaal waarmee we vliegen nog toegankelijker maken voor zo veel mogelijk reizigers", aldus Paul Johannes, Vice President Customer Travel & Lifestyle Europe van Cathay Pacific.

Koop Nu, Betaal Later

"We zien er enorm naar uit om samen te werken met Cathay Pacific, een vooraanstaande internationale luchtvaartmaatschappij die veel aandacht heeft voor luxe en comfort. Mensen van alle leeftijden stellen zich steeds terughoudender op tegenover kostbare creditcards. Zij geven er de voorkeur aan om grotere transacties te beheren met eenvoudige en renteloze ‘Koop Nu, Betaal Later’-opties of termijnbetalingen die hen helpen hun uitgaven goed te beheren. Cathay Pacific loopt voorop in de luchtvaartindustrie met de introductie van deze optie, net als merken, zoals onze partner Airbnb, die een uitstekend serviceniveau hoog in het vaandel hebben staan", vertelt Raji Behal, Head West- en Zuid-Europa van Klarna.

De overeenkomst volgt kort na de wereldwijde uitrol van Klarna’s partnership met Airbnb, waarbij consumenten in zeven landen de kosten van hun reizen wereldwijd kunnen spreiden. Begin 2024 zal Klarna haar dienstverlening in nog meer landen, verspreid over drie continenten, aan Airbnb-klanten aanbieden. 


Bureaus

Media

Economisch