KPN lanceert nieuwe manier van tv-kijken met KPN TV+

23-01-2023 (16:38) - Marketing

KPN lanceert een manier van televisiekijken: met KPN TV+ komen live tv en een aantal streamingapps samen op één scherm. Hierdoor wordt het voor tv-kijkers makkelijk om naadloos te zappen van je favoriete tv-zender naar Netflix, Disney+ of Videoland en weer terug. 

Het is mogelijk om te zoeken naar die ene film of serie in het tv- of streamingaanbod en je "met één druk op de knop te voorzien van het beste entertainment". Met KPN TV+  wil KPN de verbinding maken met de huidige generatie tv-kijkers voor wie bingewatchen van Netflix en Videoland minstens zo belangrijk is als het zappen tussen NPO en RTL.

Er is, verspreid over verschillende zenders en apps, meer te zien dan ooit. We streamen en bingen er op los. Hoog tijd om dit makkelijker en inzichtelijker te maken, vinden ze bij KPN. "Ik ben er trots op dat we het beste entertainment dat KPN te bieden heeft -en daar hoort ook lineaire televisie bij- samen hebben gebracht in één nieuw product: KPN TV+", zegt Jochem de Jong, VP Partnerships, TV & Entertainment KPN.

Zelf kiezen wat je kijkt

Ruim 3,6 miljoen huishoudens kunnen via KPN over tv beschikken. "Naast de miljoenen tevreden tv-kijkers is er ook een sterk groeiend aantal klanten geïnteresseerd in ons entertainmentaanbod zoals Netflix, Disney+ of Videoland zonder zich daarvoor te moeten abonneren op de klassieke lineaire televisiezenders. Dat kan nu dankzij KPN TV+", weet De Jong. "In een tijd met een gigantisch aanbod is het fijn dat je simpelweg je diensten aan en uit kunt zetten, zelfs je tv-zenders."

Met spraak bedienen

Naast de zogenoemde ‘cross-content search’, het makkelijk aan en uit kunnen zetten van entertainmentdiensten, het heen en weer kunnen zappen tussen streaming en live tv, is het mogelijk KPN TV+ met spraak te bedienen via de afstandsbediening. Met al deze mogelijkheden wil KPN zijn koploperspositie, ook als het gaat om beste tv-kwaliteit, nóg verder verstevigen. 


Bureaus

Media

Economisch