Kruidvat & L’Oréal breiden op advies van Inclusion Council foundation kleuraanbod uit tot 45

16-06-2023 (16:06) - Marketing

Kruidvat introduceert samen met L’Oréal vanaf begin juli in 43 winkels in Nederland en België een nieuw foundationschap. Dit schap biedt klanten een ruime keuze uit alle 45 shades van de L'Oréal Paris True Match foundation en de 39 shades van de Maybelline FIT Me foundation.

Met de ambitie om dit uit te breiden naar meer Kruidvat winkels, waardoor klanten hun ideale match en gewenste dekking kunnen testen en kopen in een fysieke winkel. Ook is het volledige aanbod online verkrijgbaar. Kruidvat is de eerste retailer in Nederland en België die deze stap zet en zo’n enorm aanbod toevoegt. Dit doen zij vanuit hun missie dat ze iedereen willen helpen zich gezond, mooi en goed te voelen. De drijvende krachten achter dit initiatief zijn de L’Oréal Diversity Board en de Kruidvat Inclusion Council.

?Inclusion Council?

Kruidvat laat zich sinds anderhalf jaar adviseren door een Inclusion Council, een onafhankelijke groep experts die haar helpt het assortiment inclusiever en toegankelijker te maken. Dit nieuwe foundationschap is een van de eerste tastbare resultaten. In samenwerking met de L’Oréal Diversity Board heeft de adviesraad zich sterk gemaakt voor deze verrijking van dit assortiment. Beide adviesraden bestaan uit experts die zich inzetten voor diversiteit, inclusiviteit en gelijkheid, onder wie Angela Onuoha. Zij maakt zich sterk voor een betere beschikbaarheid van inclusieve make-up in Nederlandse drogisterijen, om te beginnen met foundation. “Ik spreek me al enige tijd uit over inclusiviteit in de beauty-industrie en ben blij met deze nieuwe stap waarmee Kruidvat & L’Oreal hun aanbod van foundations inclusiever hebben gemaakt.”

De Diversity Board van L’Oréal en de Inclusion Council van Kruidvat bestaat uit de volgende experts:
Amanda Rijff
Angela Onuoha
Awura Abena
Bryan van den Aakster
Hanan Challouki
Imen Dirie
Najima Kharbouch
Natacha Harlequin
Rachida Kharbouch
Sarah Dimani
Serena Verbon
Shari Denise Kamwa
Vera Camilla Lucker
Nancy Poleon 


Bureaus

Media

Economisch