Met street fashion show tijdens Amsterdam Fashion Week lanceert LINDA.foundation de FASHION.foundation

Met street fashion show tijdens Amsterdam Fashion Week lanceert LINDA.foundation de FASHION.foundation

04-09-2024 (09:00) - Marketing

Op een 800 meter lange catwalk door de hele Kalverstraat showden op 3 september bekende vrouwen - waaronder Anouk Smulders, Susan Visser en Quinty Trustfull - samen met modellen, creaties van couture designer Ronald van der Kemp. Hij cureerde deze street fashion show met hergebruik van kleding die werd gedoneerd door een aantal kledingmerken.

Deze merken zijn vaste partners van de FASHION.foundation. Een nieuw online kledingplatform waar financieel kwetsbare gezinnen woonachtig in Nederland gratis kleding, schoenen én accessoires kunnen shoppen. Met dit initiatief hoopt LINDA.foundation een bijdrage te leveren aan een positiever zelfbeeld voor mensen met financiële zorgen.

Omdat gezinnen die in armoede leven zelden nieuwe kleding kunnen kopen - ze zijn hiervoor vaak afhankelijk van de kledingbank of krijgen tweedehands kleding van kennissen - bedacht de LINDA.foundation speciaal voor hen een online kledingplatform: FASHION.foundation. Na een succesvolle pilot afgelopen maanden onder 50 gezinnen is de street fashion show, die iedereen kon bekijken in de Kalverstraat vandaag, de aftrap voor de start van dit initiatief.

Presentatrice Noa Vahle, ambassadeur van LINDA.foundation, benadrukt het belang van toegang tot modieuze kleding voor gezinnen in armoede. “Als je leeft in armoede, heb je nauwelijks ruimte om te kiezen, zeker niet als het om kleding gaat. Het beperkte geld dat er is, gaat meestal op aan boodschappen. Dankzij FASHION.foundation krijgen deze gezinnen eindelijk de kans om kleding uit te zoeken die ze echt leuk vinden.”

Samenwerking kledingmerken

Alle nieuwe items in de webshop worden ter beschikking gesteld door samenwerkende kledingmerken. Op deze manier krijgen de items een goede en duurzame bestemming. Merken die op dit moment meewerken zijn onder andere: Omoda, Mr. Marvis en Most Wanted. Nieuwe kledingmerken kunnen zich nog aanmelden voor deelname.

Het RVDK Mode Spektakel is een samenwerking tussen Amsterdam Fashion Week, Ronald van der Kemp, Gemeente Amsterdam, LINDA.foundation, NIO House en de ondernemers én pandeigenaren uit de Kalverstraat, Heiligeweg, Koningsplein en Leidsestraat. De FASHION.foundation wordt mede mogelijk gemaakt door De Nationale Postcode Loterij.

 


Bureaus

Media

Economisch