Online koffieplatform TYPICA lanceert in Nederland

12-10-2021 (13:32) - Marketing

Het internationale koffieplatform TYPICA in Nederland gelanceerd. Dit revolutionaire online initiatief maakt de weg vrij voor (kleinschalige) koffieproducenten en familiebedrijven om hoge kwaliteit groene koffiebonen op een duurzame manier te distribueren. Koffiebranders kunnen al vanaf één jute zak groene koffiebonen importeren. Ook hebben ze toegang tot exclusieve informatie over de koffieproducent en de koffieplantage, stimuleren ze de productie van (kleinschalige) koffieproducenten en de koffiebrander heeft keuze uit meer dan 1000 unieke specialty coffees.
 
Het platform is gebaseerd op een goed functionerend business model dat de duurzaamheid van hoge kwaliteit koffie verbetert en meer omzet overlaat voor de (kleinschalige) koffieproducent. Het platform bestaat op dit moment uit meer dan 2000 koffiebranders en koffieproducenten uit twaalf landen die direct met elkaar handelen.
 

Kleinschalige koffieproducent

TYPICA is in April 2021 opgericht door de Japanse Ayane Yamada en Masashi Goto vanuit de behoefte aan een platform waar 100% directe handel mogelijk was, ook voor kleinere koffieproducten. Deze groep viel vaak buiten de boot vanwege de hoge minimale hoeveelheid per levering (1 volle zee container) en de hoge financiële kosten. TYPICA verandert dit: via het online platform is 100% directe handel al mogelijk vanaf 1 jute zak (60 kg). Met dit platform krijgen (kleinschalige) koffieproducenten, die voorheen niet de kwantiteit en financiële middelen hadden om te exporteren, de kans om deel te nemen aan het direct leveren van hoge kwaliteit koffiebonen aan de koffiebrander. Efficiënt en eerlijk, want via deze weg blijft er meer omzet over voor de (kleinschalige) koffieproducent.


Online coffee community

TYPICA is in korte tijd uitgegroeid tot een community van koffiebranders en (kleinschalige) koffieproducenten waar persoonlijke relaties worden gecreëerd. Voor TYPICA is het van belang om face-to-face relaties te stimuleren en om wederzijds begrip en communicatie te bevorderen. Via deze weg wordt niet alleen de handel van goederen bevorderd, maar ook de uitwisseling van kennis en ervaringen om zo de kwaliteit van de wereldwijde distributie te verhogen.


Duurzaamheid en transparantie

Eerlijke handelsvoorwaarden worden behaald door het direct leveren van koffiebonen aan de mensen die het nodig hebben, in de benodigde hoeveelheid (vanaf 60 kg) en voor een eerlijke prijs. TYPICA garandeert ook volledige transparantie. Via het online platform is er toegang tot informatie over de koffieproducent, de koffieboerderij, de leveringsroute en informatie over de koffiebonen. De koffieproducenten kunnen zelf hun prijs zelf bepalen op het TYPICA platform, zonder beïnvloeding door schommelingen in de internationale markt.
 

Bureaus

Media

Economisch