Plantaardige proteïneshake van vly en Tony Chocolonely

Plantaardige proteïneshake van vly en Tony Chocolonely

22-02-2023 (12:21) - Marketing

Het merk voor plantaardige melk vly startte in 2018 in Berlijn. Nu lanceren ze samen met het Nederlandse Tony Chocolonely een plantaardige proteïne drink voor on the go.

In Duitsland ligt vly al in meer dan 8000 supermarkten, en nu dus ook in Nederland bij Albert Heijn.

Gezoet met dadels

De plantaardige melk vly Barista bestaat uit erwten en bevat 2-3 keer minder suiker dan haver, soja, of koemelk en daarnaast 2,5 gram eiwit per 100ml. Samen met Tony Chocolonely heeft vly een plantaardige protein on the go drink met chocoladesmaak ontwikkeld. Gemaakt van de cacao van Tony Chocolonely en gezoet met dadels. 

Nut to crack

"We wilden een product ontwikkelen dat niet alleen goed smaakt, maar ook supergezond is en het lichaam voorziet van belangrijke voedingsstoffen zodat het een volwaardig alternatief is. Om mensen te overtuigen en dus de eiwittransitie echt te kunnen versnellen, moet de smaak kloppen. Erwten zijn een lastige ‘nut to crack’, maar na vier jaar ontwikkeling hebben we een hele romige en zachte smaak bereikt. De neutrale smaak overheerst je koffie of gerecht niet maar ondersteunt het, precies zoals koemelk zou doen" zegt vly-medeoprichter Nicolas Hartmann.  


Bureaus

Media

Economisch