PLUS en Thuisbezorgd.nl starten samenwerking

11-08-2022 (11:08) - Marketing

PLUS en Thuisbezorgd.nl starten een samenwerking met het bezorgen van dagelijkse boodschappen. Het gaat om een pilot van een half jaar bij vijf PLUS supermarkten. Klanten kunnen via Thuisbezorgd.nl kiezen uit 750 producten uit het vertrouwde PLUS assortiment. Producten variëren van vers fruit, brood en pizza’s, tot huishoudelijke producten zoals wasmiddel en tandpasta.

PLUS speelt met de samenwerking in op de behoefte van klanten om op een door hen gekozen moment snel de boodschappen te ontvangen. Zo kunnen klanten op meerdere momenten van de dag kiezen voor gezonde producten voor bijvoorbeeld een ontbijt of lunch. Ook als het even niet lukt of niet goed uitkomt om naar de winkel te gaan. De bestelling wordt in de dichtstbijzijnde winkel verzameld en vaak direct per fiets bezorgd.
 
“Door de samenwerking met Thuisbezorgd.nl bieden we nu een extra snelle bezorgservice aan onze klanten. Verse ingrediënten voor een maaltijd of bijvoorbeeld last minute boodschappen voor een feestje. Gemakkelijk en snel bezorgd door hun vertrouwde PLUS in de buurt", aldus Stephan Bosman, Manager Online bij PLUS.
 
Gijs Weterings, Country Director Thuisbezorgd.nl: “Iedereen heeft zijn of haar favoriete supermarkt. Wij zijn erg blij dat we met steeds meer aansprekende formules kunnen samenwerken om het bezorgen van boodschappen aan huis nog gemakkelijker en flexibel te maken. De winkels en het ruime aanbod van PLUS zijn daarbij een prachtige toevoeging in ons aanbod.”
 

Groei e-commerce

Online boodschappen doen groeit de laatste jaren. Ook bij PLUS. In 2021 realiseerde de supermarktketen een e-commerce omzetgroei van 20%. Door de samenwerking met Thuisbezorgd.nl breidt PLUS haar bezorgdienst en capaciteit verder uit. Naast de bezorgservice van PLUS Express - waarbij de boodschappen binnen twee uur bezorgd worden - is het nu voor klanten mogelijk om direct na het plaatsen van een bestelling via Thuisbezorgd.nl de bestelling te ontvangen.
 

Pilot voor vijf PLUS winkels

De pilot start vanaf vandaag bij PLUS Lammenschans in Leiden. In september wordt bezorgen via Thuisbezorgd.nl ook mogelijk bij PLUS Rechtuyt (Schoonhoven), PLUS Guido van Dijck (Venray), PLUS Blijdorp (Rotterdam) en PLUS ’t Lam Bieshof (Dordrecht). Na een succesvolle pilot zijn beide partijen voornemens om samen via alle PLUS winkels landelijk te bezorgen.
 

Bureaus

Media

Economisch