PUMA in 2024 officiële leverancier bij F1-races

PUMA in 2024 officiële leverancier bij F1-races

05-05-2023 (10:54) - Marketing

PUMA en Formule 1 hebben een overeenkomst getekend waardoor PUMA in 2024 de officiële leverancier wordt bij F1-races. Hiermee krijgt PUMA het recht om F1-merkkleding, -schoenen en -accessoires te produceren.

PUMA gaat zowel de F1-crew op het circuit uitrusten als spannende lifestyle- en motorsportcollecties ontwerpen voor fans van de snelste sport ter wereld. Het contract omvat exclusieve rechten voor de verkoop van F1-fanwear en fanwear van alle tien teams rond het racecircuit vanaf 2024.

PUMA geldt als dè aanbieder van racekleding en lifestylecollecties in de autosport met partners als Mercedes-AMG Petronas F1, Scuderia Ferrari, Alfa Romeo F1 Team Stake, BMW M Motorsport en Porsche Motorsport. Het partnerschap biedt PUMA de mogelijkheid om haar gevestigde dominantie in de sport te vergroten door een breder publiek aan te spreken en de inspiratie van on-track gear naar off-track fashion te brengen.

Arne Freundt, CEO van PUMA - "PUMA is uitgegroeid tot het meest authentieke en geloofwaardige sportmerk in de autosport en heeft de expertise om de beste producten te creëren voor 's werelds toonaangevende coureurs, raceteams en voor de fans. De invloed van motorsport, en F1 in het bijzonder, op de sport- en streetwear-cultuur is de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen. Ons nieuwe partnerschap met de Formule 1® is een spannende kans om deze mix van motorsport en lifestyle verder te verkennen. PUMA heeft altijd op het snijvlak van sport en mode gezeten en we voelen ons in de perfecte positie om de sportcultuur te vertalen naar relevante streetwear-collecties."


Bureaus

Media

Economisch