Samsung Electronics kondigt nieuwe duurzaamheidsstrategie aan

Samsung Electronics kondigt nieuwe duurzaamheidsstrategie aan

19-09-2022 (10:03) - Marketing

Samsung Electronics heeft zijn nieuwe duurzaamheidsstrategie aangekondigd. Hiermee sluit het bedrijf aan bij wereldwijde inspanningen om klimaatverandering aan te pakken.
 
Het omvat toezeggingen om bedrijfsbreed netto nul (Net Zero) koolstofemissies te bereiken. Ook plannen om meer hernieuwbare energie te gebruiken, te investeren in en onderzoek te doen naar nieuwe technologieën om energie-efficiënte producten te ontwikkelen, waterhergebruik te vergroten en koolstofafvangtechnologie te ontwikkelen, maken onderdeel uit van Samsungs inspanningen.
 
?De kern van het nieuwe plan is het bereiken van netto nul koolstofemissies (Scope 1 & Scope 2) voor alle activiteiten in de Device eXperience (DX) Divisie tegen 2030. Alle wereldwijde activiteiten, inclusief de Device Solutions (DS) Divisie, moeten tegen 2050 Net Zero opereren. De DX-divisie omvat de consumentenelektronica-activiteiten van het bedrijf, waaronder Mobile eXperience, Visual Display, Digital Appliances, Networks en Health & Medical Equipment, terwijl de DS-divisie de geheugen-, systeem-LSI- en halfgeleiderfabricage omvat.
 
?Samsung Electronics heeft zich ook aangesloten bij RE100, een wereldwijd initiatief dat zich toelegt op het nastreven van 100 procent hernieuwbare energie. Als onderdeel van deze verbintenis is het bedrijf van plan om binnen vijf jaar de elektriciteitsbehoeften van alle internationale markten waar het actief is, buiten Korea, te voorzien van hernieuwbare energie.
 
Het nieuwe plan bouwt voort op de bestaande klimaatinspanningen van Samsung Electronics en breidt de reikwijdte van zijn programma's en investeringen aanzienlijk uit. Samsung Electronics zal nieuwe technologieën ontwikkelen en verdere duurzame activiteiten implementeren.

Bureaus

Media

Economisch