Student van nu: me, myself and I

08-06-2015 (00:00) - Marketing

Nederlandse studenten zijn helemaal niet zo bezig met het milieu als we vaak denken. Volgens onderzoek van de Groene Studenten Bus (Hogeschool Inholland), staat het talent van de toekomst nauwelijks stil bij de toekomst.

42% van de 185 ondervraagde jongeren geeft aan wel eens iets op straat te gooien. Kauwgom, peuken en plastic tasjes blijken populaire wegwerpgoederen, terwijl 70% van de studenten zich er wel van bewust is dat zwerfafval er jaren over doet voordat het vergaat.

Waarom gooit een groot deel van de studenten dan toch zijn afval argeloos op straat? 33% van de studenten wist daarop geen antwoord te geven. De ruime meerderheid van de young professionals was daarentegen vrij duidelijk: Na mij de zondvloed. Men lijkt zich niet druk te maken over de verre toekomst,
maar na doorvraag slechts over de nabije carrière en status. 89% van de studenten met deze gedachte maakt zich zorgen om hoe anderen over hen denken. Gezien worden als "geitenwollen-sokkenpersoon" of "hippie" lijkt zwaarder te wegen dan milieubewust handelen.

Met deze onderzoeksresultaten in het achterhoofd, probeert een groep van ruim 20 Inholland-studenten een gedragsverandering onder leeftijdsgenoten te stimuleren. Van 1 tot en met 5 juni staan ze op het International Festival Of Technology en gaan ze samen met de 70.000 bezoekers op zoek naar de oplossing tegen zwerfafval. Door een speelse radiomarathon van 60 uur wil het team het complexe probleem bespreekbaar en toegankelijk maken.


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.

Bureaus

Media

Economisch