Tanqueray en Abel Odor maken huisparfum dat naar gin ruikt

04-11-2021 (10:55) - Marketing

Amsterdams parfumlabel Abel Odor en gin-merk Tanqueray introduceren voor het eerst een huisparfum met de subtiele geur van de iconische London Dry Gin. Meesterparfumeur Isaac Sinclair creëerde een 100 procent natuurlijke, gebalanceerde blend van de vier belangrijkste botanicals van de gin: jeneverbes, engelwortel, koriander en zoethout.

De parfum is ontstaan vanuit de gezamenlijke passie van Abel Odor en Tanqueray voor perfect gebalanceerde botanicals. Meesterparfumeur Isaac Sinclair ontwikkelde met behulp van de beste etherische oliën een moderne, verkwikkende geur met de vier hoofdingrediënten van Tanqueray’s London Dry Gin. "De Elevating Room Scent is levendig en fris. Een beetje zoals de eerste slok van een perfect gemixte gin-tonic bij zonsondergang, op een terrasje in de buurt van het bos."
 

Geurprofiel

In de reed diffuser zijn de vier botanicals van Tanqueray gecombineerd op een rijke cederhouten ondertoon, gemaakt van een alcoholvrije basis. De jeneverbes, geteeld in de dichte bosgebieden van India, is het hoofdingrediënt in de geur. Met een houtachtige, balsamiconoot vormt dit een levendige basis die een onmiskenbare knipoog naar Tanqueray London Dry gin oplevert. Koriander geeft een kruidig aspect aan de geurcompositie, waar de engelwortel een aards en bloemig effect met zich meebrengt. Een subtiele hint van zoethout geeft diepte aan het geurprofiel.

Janina Jahns, C&E manager bij Diageo: "Het afgelopen jaar hebben we met Tanqueray onszelf tot doel gesteld een iconisch ginmerk tot leven te brengen. We vonden het een mooie kans om dat samen met Abel Odor te doen. Samen hebben we de rijke smaak van gin in een subtiele en frisse geur gevangen en gebotteld in een reed diffuser, die ook een toevoeging is aan je interieur."

De Elevating Scent is vanaf nu verkrijgbaar via DeBijenkorf.nl en AbelOdor.com.

 


Bureaus

Media

Economisch