FHM introduceert vrouwelijke jury in FHM500-verkiezing

FHM introduceert vrouwelijke jury in FHM500-verkiezing

02-05-2023 (14:22) - Media

FHM introduceert voor het eerst in haar bestaan een vrouwelijke jury in haar jaarlijkse FHM500-verkiezing. De vierkoppige jury bestaat uit Kim Feenstra, Danielle van Grondelle, Alissa Askander en Veronica van Hoogdalem.

De FHM500 is de jaarlijkse uitgave van het blad waarin de 500 Mooiste Vrouwen van Nederland worden gekozen. Nadat de FHM500 vorig jaar in het teken stond van het thema ‘Women in Control’, heeft het mannenblad dit jaar een nieuw thema aan de verkiezing gekoppeld: ‘Women in Power’. In samenwerking met partner TABAC Fragrances is ervoor gekozen om een vrouwelijke jury te introduceren die zich actief bemoeit met de totstandkoming van de lijst en de winnaressen van de verschillende awards.

Women in Power

Hoofdredacteur Chris Riemens: “Vrouwelijke schoonheid is niet iets wat door mannen wordt bepaald. Daarom hebben we ervoor gekozen om een viertal inspirerende vrouwen te selecteren die allen vanuit hun eigen expertise een unieke visie hebben over wat schoonheid betekent. Samen met de stemmen van onze lezers zullen zij de ranking van de FHM500 vormgeven.Door het aanstellen van een vakkundige vrouwelijke jury, geven wij vrouwen de power in de totstandkoming van de FHM500 en de winnaressen. Dit hebben we gedaan om vrouwen nog meer te betrekken in onze verkiezing. Een ander voorbeeld daarvan is dat we alle fotoshoots door vrouwelijke teams laten produceren. Zo creëren we een verkiezing die gaat over vrouwen, gemaakt en bepaald door vrouwen. Door vrouwen nog meer een stem te geven in de FHM500, willen we een completer en realistischer beeld schetsen van wat schoonheid is.”

Juryvoorzitter Kim Feenstra

Juryvoorzitter Kim Feenstra: “Deze jury is voor mij heel belangrijk omdat ik graag wil laten zien dat wij vrouwen meer te bieden hebben dan alleen uiterlijk vertoon. Vaak zit er bij ons heel wat achter de verschijning. Ik ga het meest letten op wat de vrouw in kwestie beweegt en wat haar motivatie is. Wat heeft ze allemaal meegemaakt? Hoe is ze daaruit gekomen en wat heeft ze daar uiteindelijk mee gedaan? Dat is voor mij belangrijk. Ik vind schoonheid een groot woord met heel veel lagen. Voor mij is het wel echt belangrijk hoe iemand in het leven staat en waar een vrouw naartoe wil. En ja, natuurlijk wil het oog ook wat, toch?”

Award-show

De FHM500 wordt dit jaar voor het achtste jaar op rij georganiseerd in samenwerking met partner TABAC Fragrances. In het verleden is de verkiezing gewonnen door vrouwen als Kim Feenstra, Monica Geuze en Abbey Hoes. Tijdens het lanceringsevenement van de FHM500 worden er diverse awards uitgereikt. Naast de Mooiste Vrouw van Nederland zijn er prijzen voor onder andere de All Time Favorite, Social Media Queen en de Mooiste Sportvrouw. Bekende vrouwen die eerder in de prijze vielen en een fotoshoot voor de FHM500 hebben gedaan, zijn onder andere Katja Schuurman, Yolanthe Cabau, Victoria Koblenko, Jutta Leerdam, Lieke Martens en Irene Schouten.

De lancering van het magazine en de winnaressen van de FHM500 2023 worden op 1 juni bekendgemaakt op een feestelijke avond in de Supper Club in Amsterdam. 

Fotografie: Michael Graste / FHM


Bureaus

Marketing

Economisch