Je 'Thuis' begrijpen in Govert naar de kern van de aarde

03-08-2023 (15:00) - Media

Duizenden planeten zijn er de afgelopen jaren ontdekt, alleen al in ons eigen Melkwegstelsel. Toch lijkt de aarde de enige te zijn die wemelt van het leven. Wat maakt onze thuisplaneet zo uniek?

In het nieuwe NPO 2 programmma, Govert naar de kern van de aarde, volgt Govert Schilling vanaf 10 september wetenschappers in hun zoektocht naar een beter begrip van planeet aarde. Een blauwe bol die krioelt van het leven. Hoe is de aarde ontstaan? Hoe ziet het inwendige eruit? Hoe werken continentverschuiving, gebergtevorming en vulkanisme? Aan welke buitenaardse invloeden staat de aarde bloot? De nadruk in deze serie ligt op het unieke samenspel van natuurkrachten dat het leven op aarde mogelijk maakt.

Zes afleveringen

In zes afleveringen bezoekt wetenschapsjournalist Govert Schilling karakteristieke locaties in verschillende delen van de wereld. Hij praat er met wetenschappers, gaat mee op veldonderzoek en leert over hun bevindingen en ideeën. Daarbij vergelijkt Govert de aarde met andere planeten in ons zonnestelsel. Onderweg wordt de kijker getrakteerd op spectaculaire landschappen en verbluffende uitzichten die onze planeet te bieden heeft. Govert naar de kern van de aarde is een toegankelijke, maar zeer informatieve wetenschapsserie, waarin het uitzonderlijke karakter van planeet aarde centraal staat. 


Bureaus

Marketing

Economisch