Nederlandse remake I Kissed A Girl vanaf 2025 op Videoland

Nederlandse remake I Kissed A Girl vanaf 2025 op Videoland

21-10-2024 (12:20) - Media

RTL komt met een Nederlandse remake van de datingshow I Kissed A Girl. Het lhbtqia+-programma zal vanaf 2025 op Videoland te zien zijn.

In de show gaat een groep vrijgezelle queer vrouwen op zoek naar de perfecte match. Ze komen samen op een exotische locatie. Nog voordat ze elkaar ontmoet hebben, worden de vrouwen gematcht op basis van hun voorkeuren. In plaats van een gesprek, is hun eerste interactie een kus.

'Dit gedurfde en baanbrekende format biedt niet alleen geweldig entertainment, maar ook een belangrijk platform voor het vergroten van de lhbtqia+-representatie op de Nederlandse televisie', vertelt Laurens Woldberg, directeur van ITV Studios Nederland, aan Deadline.

'Het is een belangrijke stap voorwaarts in het tonen van liefde en relaties in al hun diversiteit', vervolgt Woldberg. 'En we kunnen niet wachten om te zien welk effect het hier op het publiek zal hebben.'

De show is in het Verenigd Koninkrijk ontstaan als I Kissed A Boy, een datingshow waaraan alleen homoseksuele mannen meedoen. Later verscheen de spin-off I Kissed A Girl voor vrouwen. De Britse versie is in Nederland ook te zien op Videoland.

De casting voor de Nederlandse serie is op dit moment bezig.


nu.nl

Bureaus

Marketing

Economisch