Reclamemasten PowerTower overgenomen door Wildstone Capital

25-01-2022 (11:23) - Media

Wildstone Capital, de snelst groeiende eigenaar van buitenreclame objecten in Europa, heeft in Nederland de snelwegmasten van PowerTower overgenomen. Het betreft digitale reclamemasten van de hoogste kwaliteit langs A-snelwegen.

Het groeiende portfolio van Wildstone bestaat uit meer dan 3.000 buitenreclame objecten in het Verenigd Koninkrijk en Europa. Hier maken premium reclamemasten langs hoofdwegen ook onderdeel van uit. De overname van PowerTower maakt onderdeel uit van de voortdurende Europese groei van Wildstone, dat zijn hoofdkantoor in Londen heeft. Onder aanvoering van de oprichter en CEO Damian Cox is het portfolio in de afgelopen 18 maanden al vertienvoudigd.
 

Overnames

Deze uitbreiding volgt kort op twee andere overnames in 2021, waar Wildstone het netwerk van het Engelse Space Outdoor en Vivid Outdoor Media overnam. Hiermee haalde het 200 billboards binnen, die deels al gedigitaliseerd zijn. Deze laatste deal met PowerTower betreft 13 reclamemasten met in totaal 27 LED-schermen van ongeveer 100 m2 langs de hoofdsnelwegen van Nederland. CEO Damian Cox: "Met deze overname vergroten we onze aanwezigheid in het land en leggen we het fundament voor onze groeistrategie op het vasteland van Europa".
 

Locaties

De verworven locaties zijn te vinden bij Amsterdam (keer twee), Schiphol (keer twee), Rotterdam, Den Haag, Arnhem, Waddinxveen, Sliedrecht, Venlo, Hazeldonk, Breda Airport en Maastricht Airport. De digitale schermen, die behoren tot de beste grootformaat schermen van Nederland, worden voor de exploitatie verhuurd aan Ocean Outdoor en Hillenaar Outdoor.

Wildstone’s Managing Director, Jonathan Chandler, legt uit: "Dit vormt een aanvulling op ons bestaande portfolio van buitenreclame objecten, dat we in 2020 overnamen van OOHA Media, en is de volgende stap in onze internationale uitbreiding. Voor 2022 hebben we plannen om het aantal reclame objecten in Nederland verder te doen toenemen. Daarom zijn we verheugd om Kim van den Broek welkom te heten in ons team als Property Manager. Samen met onze Europese COO, Ivo ter Wee, zal hij helpen onze Nederlandse eigendommen te beheren en verder uit te breiden".
 

Bureaus

Marketing

Economisch