TalkRadio gaat vandaag weer live

20-04-2020 (09:21) - Media

Radiozender TalkRadio gaat vanaf vanmiddag 15:00 weer uitzenden. Na ruim 20 jaar afwezigheid keert daarmee de bekende praatzender weer terug. Ditmaal niet meer in de ether, maar in een hedendaags jasje als online hybride platform rechtstreeks vanuit mediastad Hilversum. TalkRadio biedt een podium voor beginnende en professionele makers en wil een kompas zijn voor luisteraars op zoek zijn naar inspirerende gesprekken. 
 
Naast live talk radio zullen er ook diverse podcasts op de zender te beluisteren zijn, waarin de nadruk ligt op ‘Podcast Premières’. Dit zijn podcasts, die het eerst te beluisteren zijn bij TalkRadio. Diverse bekende radio-dj’s zullen een bijdrage leveren aan TalkRadio, waaronder oud-TalkRadio dj Bart (Luchsinger) de Jongh, voormalig Qmusic en 100% NL-dj Patricia van Liemt. GT Rovers duikt het verleden in en toekomstige Podjocks zullen luisteraars verrassen met bijzondere audiofragmenten. Eva Rookmaker maakt een programma voor ondernemende Nederlanders. Sandra Brandt brengt een ‘Klaagvrije maandag’ De samenwerking met OpenUp! zorgt ervoor dat het gesprek buiten de uitzending doorgaat.
 

Open Lijn-button

Op diverse manieren kan de luisteraar onderdeel worden van het gesprek bij TalkRadio, waaronder een telefoonnummer, whatsapp, email en skype. Waarmee mee kunnen praten, vragen kunnen stellen of op bijvoorbeeld stellingen kunnen reageren. Daarnaast kunnen luisteraars reageren via de Open Lijn-button op TalkRadio.nl, waarbij zij audioberichten kunnen achterlaten. Ook bedrijven kunnen participeren in TalkRadio door bijvoorbeeld een eigen radioprogramma te starten of podcast series in te zetten voor interne of externe communicatie doeleinden. TalkRadio ondersteunt het Nederlands Platform voor Duurzame Inzetbaarheid en is als aanbieder van podcasttrainingen te vinden op het Johan Portaal.


Over TalkRadio

Als opvolger van Veronica Nieuwsradio startte Talk Radio 1395 AM als eerste ‘praatzender’ van Nederland. De radiozender was niet alleen op de middengolf te beluisteren, maar was ook te vinden op de FM via diverse lokale kabelradiosystemen. Door toenmalige markt- en technologische omstandigheden staakte Talk Radio in 1998 haar uitzendingen. Anno 2020 is de mediawereld radicaal veranderd: ‘talk Radio’ is in de Verenigde Staten uitgegroeid tot het populairste genre, terwijl in Nederland het gesproken woord op de landelijke FM beperkt ruimte krijgt. De groeiende populariteit van podcasts laat zien dat er wel degelijk vraag is naar het gesprek. TalkRadio wil inspringen op deze ontwikkelingen en luisteraars en radiomakers door het gesproken woord aan elkaar verbinden.
 


Bureaus

Marketing

Economisch