VICE koerst richting faillissement

VICE koerst richting faillissement

06-05-2023 (20:45) - Media

Jongerenplatform VICE staat volgens The New York Times op de rand van een faillissement. Het bedrijf zou in de komende dagen of weken officieel een faillissement aanvragen. Ondertussen wordt er gezocht naar een koper.

Nog geen vijf jaar geleden was het merk circa 5,7 miljard dollar waard. Volgens goed ingevoerde bronnen zou het merk nu te koop staan voor minder dan een eenvijfde, ongeveer één miljard dollar. Als er geen koper wordt gevonden, zal de grootste aandeelhouder, Fortress Investment Group, VICE tijdelijk overnemen en het merk verkopen op een veiling.

Deze week maakte VICE al bekend dat het zal stoppen met nieuwsplatform Vice World News.  Het nieuws over VICE komt kort na de aankondiging dat Buzzfeed haar journalistieke platform gaat staken; de 180 werknemers worden ontslagen.

De val van zowel Buzzfeed als VICE is volgens experts het gevolg van het feit dat beide digitale platformen de transitie naar platformen als YouTube en TikTok onvoldoende konden bijbenen. Op de Nederlandstalige website van VICE worden nog maar mondjesmaat artikelen gepubliceerd, die bovendien voornamelijk vertalingen zijn van VICE-artikelen uit andere landen. 


New York Times, Villamedia

Bureaus

Marketing

Economisch