Tamara Tatishvili benoemd tot nieuw Head of Hubert Bals Fund

Tamara Tatishvili benoemd tot nieuw Head of Hubert Bals Fund

04-09-2023 (14:51) - Mensen

Film strategie consultant en voormalig directeur van het Georgian National Film Center aan het hoofd van IFFR's filmfonds.

International Film Festival Rotterdam (IFFR) heeft Tamara Tatishvili benoemd als nieuw hoofd van het Hubert Bals Fonds (HBF), het filmfonds van het festival. Tatishvili, een doorgewinterde film strategie consultant en voormalig directeur van het Georgian National Film Center, brengt een schat aan ervaring mee binnen verschillende facetten van de filmindustrie, waaronder strategie, consultancy, productie en programmering.

Tatishvili werkte onder andere enkele jaren als directeur van het Georgian National Film Center en is momenteel Head of Studies bij MEDICI, een trainings- en uitwisselingsforum voor besluitvormers van internationale publieke filmfondsen.

Ze neemt de leiding over het Hubert Bals Fonds na het vertrek van Bianca Taal. Het HBF-team bestaat verder uit manager Jeske van der Slikke, die binnenkort met zwangerschapsverlof gaat. Ayumi Filippone neemt in afwezigheid van Van der Slikke haar taken over tot maart 2024.

Tamara Tatishvili: "Ik kijk er reikhalzend naar uit om aan dit nieuwe hoofdstuk in mijn carrière te beginnen en voort te bouwen op de jarenlange ervaring van het Hubert Bals Fonds, als pleitbezorger van mondiale storytellers die de grenzen van cinema durven te verleggen. Gedurende mijn carrière heb ik uit eerste hand het diepgaande effect gezien van strategische financiering in regio's met beperkte middelen en creatieve vrijheden. Ik kijk ernaar uit om ervoor te zorgen dat we met het fonds boeiende en prikkelende verhalen blijven ondersteunen."

Over het Hubert Bals Fonds

Sinds 1988 steunt het HBF grensverleggende filmprojecten in elke fase van het productieproces, waarbij vooral wordt samengewerkt met filmmakers uit landen waar lokale filmfinanciering en -infrastructuur ontbreekt of beperkt is.

Films die door het fonds werden ondersteund worden regelmatig gevierd op internationale podia. Dit jaar won de Mexicaanse filmmaker Lila Avilés prijzen in zowel Berlijn als Durban voor Tótem. Tiger Stripes van de Maleisische filmmaker Amanda Nell Eu won de Grand Prix op de Semaine de la Critique in Cannes, de Indiase filmmaker Saurav Rai won een Speciale Juryprijs in Karlovy Vary voor Guras en de Georgische filmmaker Elene Naveriani won Best Feature in Sarajevo met Blackbird Blackbird Blackberry. Mongoolse filmmaker Lkhagvadulam Purev-Ochir's speelfilmdebuut City of Wind had zijn wereldpremière in de Orizzonti competitie in Venetië.