NIMA in actie voor Oekraïne: van marketeers voor marketeers

04-05-2022 (10:29) - Opleidingen

Al bijna 20 jaar werkt NIMA samen met buitenlandpartner ETCN voor NIMA Opleidingen in Centraal- en Oost-Europa. Ook in de Oekraïne werden jaarlijks tientallen mensen opgeleid voor het NIMA A en B Diploma. NIMA is ook daar een erkend en zeer gewaardeerd diploma.

Nu de oorlog is uitgebroken in Oekraïne zijn er veel vluchtelingen. NIMA heeft samen met ETCN een crowdfundingactie opgezet om hen een gratis NIMA Opleiding aan te bieden. Hiermee zijn deze mensen beter voorbereid op hun toekomst; om straks weer de Oekraïne op te bouwen of in Europa aan de slag te gaan. Het NIMA Diploma is Europees erkend.

Jacco Stolker, ETCN: ‘Toen ik mijn contacten uit de Oekraïne vertelde over dit initiatief waren hun reacties hartverwarmend. Zij staan te popelen om de NIMA Opleiding te gaan aanbieden waarvoor zich al veel geïnteresseerden hebben gemeld.’

Kirsten Andres, NIMA: ‘Als je jarenlang goed samenwerkt met mensen om het marketingvak verder te brengen en ziet dat die nu in de verdrukking zijn geraakt, dan vinden wij het niet meer dan normaal dat wij ze helpen. Ik heb er alle vertrouwen in dat de Nederlandse marketingwereld dit initiatief ruimhartig ondersteunt, waardoor er weer hoop gloort voor onze vakgenoten in Oekraïne.'

Hoe gaat het in het werk? 
De Creative Schoolin Lviv  verzorgt al meer dan vijf jaar de NIMA Opleidingen. De mensen van dit opleidingsinstituut zijn ondertussen gevlucht naar Polen. Er is veel contact met Oekraïense vluchtelingen en ze proberen daar zo goed en zo kwaad als het gaat weer te werken. Er is een online lesprogramma in het Oekraïens opgezet. Maar mensen hebben nu geen geld om een opleiding te volgen.