De Dutch Digital Day 2023 het evenement voor de digitale branche

16-05-2023 (13:54) - Partnerbijdrage

Op 23 juni as zal in Amsterdam West, bij LIEF Amsterdam, een event voor de digitale branche in Nederland plaatsvinden de Dutch Digital Day.

Dutch Digital Day is een event voor verslimmers, uitvinders, oplossers, talent en makers en iedereen met liefde voor digital en tech. Het is een event dat wil verbinden en inspireren, niet alleen door de line-up, denk bijvoorbeeeld aan LJ Rich en Borre Akkersdijk, maar ook mede door het diverse publiek. Om dit event te bezoeken hoef je geen bureau eigenaar of -medewerker te zijn, ze willen vooral dat de bezoeker nieuwsgierig is en er voor open staat om geïnspireerd te worden door een van de sprekers en mede-bezoekers.

Laagdrempelig en uniek

Mark Landman, voorzitter Dutch Digital Agencies, organisator van Dutch Digital Day: “Eén van de belangrijkste missies van DDA is het delen van kennis en het faciliteren van een netwerk. Met een event als DDD tikken we beide ambities aan. Overdag laat je je inspireren door sprekers en artiesten als LJ Rich of Chagall, en in de avond bieden we je de gelegenheid om bij te praten met concullega's en de digital savvy generatie. De grote diversiteit aan bezoekers en sprekers, maakt dit een laagdrempelig en uniek event voor digitaal lievend Nederland.”

Kennis maken met de branche

Dutch Digital Day begint met het DDD Talent Programma. Hierbij geeft de organisatie zo’n 100 CMD- en IT studenten de gelegenheid om kennis te maken met de digitale branche. Uit recent onderzoek van DDA onder haar leden bleek dat het aantrekken en vasthouden van talent een pijnpunt blijft. Daarom kan het DDD Talent Programma hierbij helpen. Een tiental digitale bureau’s geven de aanwezige studenten, door middel van case presentaties, een paneldiscussie en Q&A, een kijkje in de keuken. Voor studenten is dit de gelegenheid om mogelijkheden voor een stageplek of toekomstige baan in deze spannende en innovatieve branche te onderzoeken.

Nederland tijdens DDD

Ook Nederland is goed vertegenwoordigd tijdens DDD. Denk bijvoorbeeld aan Chagall, een artiest die zingt, danst, programmeert en experimenteert met alles wat menselijk is. Volgens designers uit de mode-industrie Borre Akkersdijk van textielinnovatiestudio BYBORRE, is een leven zonder textiel ondenkbaar. We omhullen ons er tenslotte 24/7 mee. Borre wil met behulp van zijn innovatiestudio de creatie van textiel innovatiever, duurzamer en transparanter maken. Carlijn Kingma zal de aanwezigen meenemen in haar nieuwste werk The Waterworks of Money. Dit project, dat is gerealiseerd in samenwerking met Thomas Bollen van Follow the Money, laat zien waarom financiële instabiliteit, groeiende ongelijkheid en de trage verduurzaming van de economie niet los zijn te zien van de inrichting van ons geldstelsel.