Mooiste Boekomslag 2022 voor November van Thomas Olde Heuvelt

Mooiste Boekomslag 2022 voor November van Thomas Olde Heuvelt

24-01-2023 (15:48) - Prijzen

De thriller November van Thomas Olde Heuvelt heeft met meer dan 13 procent van de stemmen de verkiezing van Mooiste Boekomslag 2022 gewonnen. Het omslag is ontworpen door DPS Design & Prepress Studio.

Op nummer twee eindigde Ergens in de sneeuw, ontworpen door Eveline Verburg en geïllustreerd door Linde Faas. De derde plek is voor Mot en de metaalvissers van schrijfster Sanne Rooseboom, ontworpen door Marieke Oele en met illustraties van Sophie Pluim. Het Mooiste Boekomslag 2022 is de elfde editie van de door Libris georganiseerde publieksprijs.

Als een magneet

De afgelopen jaren kon er gestemd worden op een voorselectie, of konden lezers hun eigen favoriete omslag aandragen. Deze editie konden lezers hun favoriete omslag nomineren. Uit deze nominaties volgde een shortlist van twintig titels waarop gestemd kon worden. “Het winnen van deze prijs is de verdienste van zowel de vormgever, de auteur als de uitgever. Een winnend omslag werkt als een magneet in de boekhandel. Het valt op, raakt en verleidt,” zegt Marcel de Groot, Marketing Manager van Libris. “En zodra een klant het boek in handen neemt, is het bijna al verkocht.”