Scenery reikt 5000 euro uit aan veelbelovende filmmaker voor Syrië-project

23-03-2023 (10:37) - Awards

Op 20 maart 2023 vond de tweede editie van 'Pitch Your Groundbreaking Ideas' plaats tijdens het CPH:DOX festival in Kopenhagen. Het pitch-evenement, dat jonge filmmakers koppelt aan internationale filmprofessionals, wordt georganiseerd door het Amsterdamse mediabedrijf Scenery. Winnaar Sakir Khader heeft voor de pitch van zijn film '50 Days of Silence' over zijn tijd in Idlib vlak voor de invasie van de troepen van Assad 5.000 euro ontwikkelingsgeld ontvangen. 

De tweede editie vond plaats in het hart van het CPH:DOX Festival in de Kunsthal Charlottenborg in Kopenhagen, waar vijf verschillende filmmakers, onder meer uit India, Duitsland en Denemarken, elk een pitch van ongeveer tien minuten gaven, waarin zij hun project presenteerden aan een 7-koppig internationaal panel. De ingediende projecten waren van hoge kwaliteit en zeer divers en hadden elk hun eigen creatieve invalshoek

Sakir Khaders exclusieve kijk op een zeer urgent verhaal gaf uiteindelijk de doorslag. Lea Fels, Partner Scenery: "We volgen het werk van Sakir al jaren en zijn altijd erg onder de indruk van de access die hij heeft in werelden die voor velen gesloten blijven. Dit is een voorbeeld van zo’n project."